Avrupa Oyunları'nda şok kaza!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün evsahipliği yaptığı 1. Avrupa Oyunları'nda trafik kazası şoku yaşandı.

GİRİŞ 12.06.2015 17:19 GÜNCELLEME 12.06.2015 17:19

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün evsahipliği yaptığı 1. Avrupa Oyunları'na (Bakü 2015) gelen Avusturya Senkronize Yüzme Takımı'nın 3 sporcusu, otobüs çarpması sonucu yaralandı. Oyunların bu gece yapılacak açılış töreni için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da Bakü'de bulunuyor.

Bakü Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi'nden (BECOG) yapılan açıklamaya göre, Sporcular Köyü'ne ulaşımı sağlayan bir otobüs, yerleşkenin içinde yürüyen Avusturya Senkronize Yüzme Takımı'ndan 3 kadın sporcuya çarptı.



Hastaneye sevk edilen Luna Pajer ve Vanessa Sahinovic, daha sonra ambulans uçakla Avusturya'ya götürüldü. Verena Breit'in tedavisi ise Sporcular Köyü'ndeki poliklinikte yapıldı.

Avusturya Olimpiyat Komitesi, Sahinovic'in vücudunda birden fazla kırık bulunduğunu, Pajer'in ise kolundan yaralandığını belirtti. Breit'in de kazayı hafif zedelenmelerle atlattığı bilgisi verildi.

BECOG'un açıklamasında ayrıca polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı ve süreç tamamlanıncaya kadar bir bilgi paylaşılmayacağı kaydedildi.