Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na doğru

Adana ve çevresinden yarışmaya katılmak isteyen yüzücü adayları seçmelere katıldı

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na doğru
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na doğru
GİRİŞ 30.05.2015 16:35 GÜNCELLEME 30.05.2015 16:35

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından "Herkes için spor" temasıyla bu yıl 27'incisi düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın Adana aday seçmeleri yapıldı.

Atatürk Yüzme Havuzu Kompleksi'nde gerçekleşen elemelerde Adana ve çevre illerden gelen kız ve erkek, 11 ayrı yaş grubundan 54 aday yüzücü, 800 metrede en iyi dereceyi almaya çalıştı. Adayların aldıkları dereceler, yaş gruplarına göre sıralandıktan sonra yarışmaya katılacak sporcular belirlenecek.

Boğaziçi Organizasyon Komitesi Kayıtlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Celal Porsun, AA muhabirine, bu yıl yarışa büyük bir ilgi gösterildiğini, İstanbul'daki elemelere bin 75 yüzücünün başvurduğunu söyledi.

Adana seçmelerinden sonra İzmir ve Ankara'da seçmeler yapılacağını anlatan Porsun, değerlendirmelerin ardından 55 ülkeden 900'ü yabancı, bin 900 kişinin yarışa katılacağını belirtti.

Porsun, şunları kaydetti:

"İstanbul Boğazı'nda 6,5 kilometre yüzülüyor. Kanlıca'dan start alıyoruz. Yarıştan önce belirlenecek rota takip edilerek yaklaşık 1 saat sonra Kuruçeşme'de yarış sonlanıyor. Oldukça keyifli bir parkur. Yüzerken bir tarafınızda Küçük Su Kasrı, bir tarafınızda Rumeli Hisarı gibi doğal ve tarihi güzellikleri seyrede seyrede insanlar yüzüyor. Son 4 yıldır da boğazın yunusları yüzücülere eşlik ediyorlar."

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili ve TMOK Kayıtlardan Sorumlu Komisyon Üyesi Nilüfer Sanvar da elemelerde baraj uygulaması olmadığını, her yaş grubundan yüzde 40 oranında yüzücünün yarışmaya katılmaya hak kazanacağını söyledi.

KAYNAK: AA