Kahramanmaraş'ta güreş coşkusu

Kahramanmaraş'ta, 1. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen güreş şampiyonası sona erdi.

Kahramanmaraş'ta güreş coşkusu
Kahramanmaraş'ta güreş coşkusu
GİRİŞ 29.05.2015 22:35 GÜNCELLEME 29.05.2015 22:35

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Türkoğlu Belediyesi işbirliğiyle 23 Nisan Park alanında gerçekleştirilen şampiyonaya, 6 ülkeden yaklaşık 360 sporcu katıldı.

Kispet yerine kısa şalvarın giyildiği şampiyonada, baş pehlivanlığı rakibi Enes Bandırma'yı uzatmalarda sayı farkıyla yenen Sait Bingöl elde etti.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye giren Batuhan Böke, Furkan Üçoluk, Halil Gökdeniz, Ali Söylemez, Durali Koca, Mehmet Yüce, Ufuk Doğan, Muzaffer Yavuz, Mustafa Kuyucu, İsmail Bulut ve Mücahit Demir'e ödülleri verildi.

Şampiyonada güreş ağası seçilen iş adamı Mehmet Özge'ye ağalık tespihini Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal takdim etti.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası bir müsabakaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ata sporlarından güreşte iddialı olduklarını anımsatan Okumuş, yapılan bu tür organizasyonların yeni sporcuların yetişmesi ve Türkiye'yi temsil etmesine olumlu katkılar sağlayacağını belirtti.

Okumuş, şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Dağıstan, Kırgızistan, İran, Gürcistan ve Rusya Federasyonu'na bağlı Adige Özerk Cumhuriyeti'nden de sporcuların katıldığını söyledi.

Eski dünya ve Avrupa şampiyonu Harun Doğan ise Kahramanmaraş'ın ulusal ve uluslararası güreş etkinliklerine sürekli ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Gelenek ve göreneklerinin yaşatılması adına düzenlenen bu tür organizasyonların her zaman destekçisi olacaklarını vurgulayan Doğan, yeni yeteneklerin çıkması içinde her zaman desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA