Çubuk'ta oryantiring turnuvası düzenlendi

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi'nde oryantiring turnuvası düzenlendi.

Çubuk'ta oryantiring turnuvası düzenlendi
Çubuk'ta oryantiring turnuvası düzenlendi
GİRİŞ 29.05.2015 19:18 GÜNCELLEME 29.05.2015 19:18

Gazi Üniversitesi Atatürk Meslek Yüksekokulu, Çubuk Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oryantiring Federasyonu iş birliğinde organize edilen turnuva, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde gerçekleştirildi.

Oryantiring antrenörü Özkan Akdağ'ın Gazi Üniversitesi'nde verdiği eğitimin ardından düzenlene turnuvaya 140 öğrenci katıldı.

Oryantiring Federasyonu Çubuk temsilcisi Lokman Yılmaz, turnuvanın ilçede yürütülen "Bir Nefes Sıhhat Projesi" kapsamında düzenlendiğini söyledi.

Yılmaz, turnuvanın sporcuların ve öğretmenlerinin katılımıyla şenlik havasında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Gazi Üniversitesi Atatürk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdulmecit Güldaş da oryantiring turnuvası kapsamında üniversitelerini ilçedeki tüm okullara açtıklarını, bu sayede ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin kaynaşmasını sağladıklarını söyledi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı olması dolayısıyla ülke genelinde özel yarışmalar düzenlediklerini belirtti.

Çolakoğlu, şunları söyledi:

"Hızlı büyüme kaydettik, sporcu sayımız yaklaşık 15 bini buldu. Sahadaki lisanslı sporcu sayımız da yaklaşık 2 bin 500 ila 3 bin arasında değişkenlik gösteriyor. Uluslararası düzeyde başarımız şu anda yok çünkü Türkiye Oryantiring Federasyonu çok genç bir federasyon. Bu yıl içerisinde 2015 liselerarası oryantiring şampiyonasında bir kızımız dünya üçüncüsü odu. Türkiye genelinde 70 il temsilcimiz var. Okul sporlarına girdik ve 2013 yılında Türkiye genelinde resmi okul yarışmalarını başlattık. 30 Mayıs'ta yani yarın Karaman ilimizde Küçükler Yıldızlar Türkiye Oryantiring Şampiyonasını yapacağız."

Konuşmaların ardından sporcular, harita üzerindeki hedefleri bulmak için zamanla yarıştı. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.

KAYNAK: AA