Bursaspor Kulübü Başkanı Bölükbaşı:

"Fernandao ve bütün futbolcularımla her gün görüşüyorum. Bizim sıkıntımız şu an yok"

Bursaspor Kulübü Başkanı Bölükbaşı:
Bursaspor Kulübü Başkanı Bölükbaşı:
GİRİŞ 29.05.2015 16:51 GÜNCELLEME 29.05.2015 16:51

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Brezilyalı golcü Fernandao'nun takımdan ayrılacağı iddialarına ilişkin "Fernandao ve bütün futbolcularımla her gün görüşüyorum. Bizim sıkıntımız şu an yok" dedi.

Bölükbaşı, Bursasporlular Derneği tarafından Havva Aslanoba Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde başlayan ve 3 gün sürecek "Bursaspor Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, Bursaspor tarihinde ilk kez böyle bir çalıştay gerçekleştirildiğini söyledi.

Sözleşmesi sezon sonu bitecek Fernandao'nun durumuna değinen Bölükbaşı, "Yöneticilerin ve başkanların transfer konusunda demeç verdiğini düşünmüyorum. Bazı yandaş gazetelerin veya yazarların yaptığı haberler. Bursaspor ile ilgili sıkıntıları var. Onların sıkıntıları 'İyi bir Bursaspor olmasın' gibi. Bizi rahat bıraksınlar. Sağlıksız dünyalarına bizi almasınlar" diye konuştu.

Önlerinde iki kritik maçın bulunduğunu hatırlatan başkan Bölükbaşı, "(Fernandao'yu, Şener'i aldılar) diye yazıyorlar. Benim futbolcularım karakterli. Onlarla görüşmüyorlar. Bizi rahat bırakın. Fernandao ve bütün futbolcularımla her gün görüşüyorum. Bizim sıkıntımız şu an yok" ifadelerini kullandı.

Her şeyin bir dönemi olduğunu ve sabırsızlığın hem kendilerine hem de Bursa'ya zarar vereceğini kaydeden Recep Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Futbolcular da gazete okuyor, televizyon izliyor, sosyal medyayı takip ediyor. Bazı İstanbul basını haset ve kıskançlık içinde, 'Yüzde 80-90 bitti' diye yazıyorlar. Kardeşim sen simit mi alıyorsun? Önce sezon bitecek. Bu kadroyu bozmak istemiyorum. Bütün şartlarımızı sunuyoruz. Şu anda iki önemli maçımız var. Futbolcuların kafasının rahat olması lazım. Fernandao'nun bonservis bedeli 5 milyon avro, kendisi de 3 sene için 5 milyon avro istiyor, toplamda 10 milyon avro yapar. 3 ile çarparsan 30 milyon yapıyor. Senin bütçen 60 milyon bile değil. Reklam veren yok, kimse sponsor olmuyor, kimse ürün almıyor, insanlar Passolig'i bahane edip maça gelmiyor. Bursaspor'u en üste çıkartacağız diye İstanbul basını korkuyor."

"Bursaspor eski Bursaspor değil"

Bursa'nın artık eski Bursa, Bursaspor'un da eski Bursaspor olmadığını belirten Bölükbaşı, "3 milyon nüfusuyla futbolla yatan futbolla kalkan bir kent Bursa. Ne kadar güzeldir ki benim de yönetim kurulunda bulunduğum tertemiz bir şampiyonluğumuz var. İnşallah şu anda da başkanlığını yaptığım kulübümüz, çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldıracaktır. Şu anda öyle bir Bursaspor var ki hem Türkiye’yi hem Bursa’yı heyecan içinde bırakıyor. Bu heyecanı hep beraber yaşıyoruz. Bu tabii ki Bursaspor'un başarısından kaynaklanıyor. Bu yeterli mi? Bence değil" diye konuştu.

Bölükbaşı, yeşil-beyazlı camia için güzel şeyler yapma hedefiyle göreve geldiklerini ve bu doğrultuda yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını anlattı.

Recep Bölükbaşı, yeni stadın isim hakkı ve sponsorluk anlaşmasıyla ilgili olarak Lacoste firmasının yetkilileriyle görüşeceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA