TFF'nin Futbol YİBO'lar projesi

Türkiye Futbol Direktörü Terim: "Allah nasip ederse biz bir kıvılcım yaktık, bu kıvılcımın ateşe, yangına dönmesi çok zaman almayacak gibi gözüküyor"

TFF'nin Futbol YİBO'lar projesi
TFF'nin Futbol YİBO'lar projesi
GİRİŞ 28.05.2015 21:45 GÜNCELLEME 28.05.2015 21:45

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından uygulamaya konulan Riva Futbol Lisesi projesinin bir devamı olan Futbol Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) projesi kapsamında Kastamonu ve Taşköprü ilçesi pilot bölge seçildi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Gençlik Geliştirme Departmanı Sorumlusu Rasim Kara ve TFF Projeler Müdürü Tamer Güney, Kastamonu'daki temaslarının ardından Taşköprü İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Arskan'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Terim ve beraberindekiler, Kendir Fabrikası alanında bulunan sosyal tesisleri, Taşköprü YİBO'yu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Terim, projenin uygulanabilmesi için YİBO'larda tespit edilen eksiklerin TFF, Valilik, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde tamamlanması noktasında fikir birliğine vardıklarını, Kastamonu'da ufak çalışmalar sonucu önemli mesafe kat edebildiklerini söyledi.

Geçen yıl TFF tarafından uygulamaya konulan Riva Futbol Lisesi projesinin bir devamı olan Futbol YİBO'ları projesinde Kastamonu'nun pilot il olmasının önünde hiçbir engel olmadığını belirten Terim, "Projenin uygulanabilmesi için YİBO'larda tespit edilen eksiklerin TFF, Valilik, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde tamamlanması noktasında fikir birliğine vardık. Kastamonu, ufak çalışmalar sonucu önemli mesafe kat edilebilecek" diye konuştu.

Tesis bakımından Kastamonu'nun fazlasının olduğuna dikkat çeken Terim, "Çok uzun zamandır Kastamonu'daki YİBO'larla ilgili projemiz vardı. Son 2 ay içinde arkadaşlarımız iki kez Kastamonu'ya geldiler ve buradaki okullarda inceleme yaptılar. Bende bu proje için Kastamonu'ya geldim. Çok mutlu oldum ayrıca Kastamonu'dan hakikaten çok etkilendim. En başta futbolu bu kadar candan seven bir vali ve belediye reisiyle karşılaştım. Bu büyük bir avantaj" şeklinde konuştu.

"Kastamonu'da çok imkan var" diyen Terim, "Küçük dokunuşlarla çok önemli çalışmalar yapılabilir. Kastamonu Karadeniz'e yakın hem de Anadolu'ya çok çabuk ulaşılabilecek bir yerde. Müthiş bir havası var ve oksijen kapasitesi çok yüksek. Nem yok. Bu kadar yeşile sahip, ulaşım sorunu olmayan, hava yolu olabilen bir kent. Ilgaz tüneliyle birlikte Ankara'da 2 saate düşecek" ifadelerini kullandı.

Terim, ailelerin genellikle "Bir baltaya sap olsun, bu sporu yapmasın" diyebildiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Böyle çok yetenek kaybettiğimizi düşünüyorum. Bu proje ebeveynlerin üzerinden de büyük bir sorumluluğu çekip alacak bir proje olacak. Artık genç yetenekleri kaybetmek istemiyoruz. Türkiye'de hem kızlarda hem de erkeklerde çok büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu hep söylüyoruz. Allah nasip ederse biz bir kıvılcım yaktık, bu kıvılcımın ateşe, yangına dönmesi çok zaman almayacak gibi gözüküyor. Bizim buraya seçeceğimiz çocuklarımızın hiç bir yıldız olmayabilir ama ülkesine, bayrağına, memleketine bağlı birer birey olarak yetişmeleri de bizim için başarıdır. İçki, kumar, uyuşturucu ve terörden arınmış bir gençlik bizim için açıkçası sevindirici olacaktır."

KAYNAK: AA