TÜYAP Büyükçekmece'nin TBL heyecanı

Genel menajer Çağlan: "Sinpaş Denizli Basket karşısında ilk iki maçtaki galibiyetin sevincini yaşamadan yarın da kazanıp, Türkiye Basketbol Ligi'ne adımızı yazdırmak istiyoruz"

TÜYAP Büyükçekmece'nin TBL heyecanı
TÜYAP Büyükçekmece'nin TBL heyecanı
GİRİŞ 28.05.2015 11:01 GÜNCELLEME 28.05.2015 11:01

Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off yarı final serisinde Sinpaş Denizli Basket'i deplasmandaki ilk 2 maçta yenerek 2-0 öne geçen TÜYAP Büyükçekmece, yarın rakibiyle evinde oynayacağı üçüncü karşılaşmayı da kazanarak Türkiye Basketbol Ligi'ne (TBL) çıkmayı hedefliyor.

TÜYAP Büyükçekmece Genel Menajeri Serdar Çağlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarı finalde rakiplerine üstünlük sağlayacak iki takımın gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacağına dikkati çekerek, "Play-off'un final maçı prestij özelliğine sahip olacak. Asıl mücadele yarı finalde. Yarı finalleri kazanan ekip, Türkiye Basketbol Ligi'nde yer alacak" dedi.

Sinpaş Denizli Basket karşısında 2-0 önde bulunmanın avantajına sahip olduklarını ancak oyuncuları normal bir lig maçına çıkacakmış gibi hazırlandıklarını anlatan Çağlan, şöyle konuştu:

"Başantrenörümüz Özhan Çıvgın yönetiminde Denizli'de yarı finali 2-0 yaptık. Tek maçımız kaldı ama beni arayıp şimdiden Türkiye Basketbol Ligi için tebrik eden herkese aynı şeyi söylüyorum. Denizli, iki ABD'li takviyesiyle TBL'de çok rahat oynayacak kapasiteye sahip bir takım. Sinpaş Denizli Basket karşısında ilk iki maçtaki galibiyetin sevincini yaşamadan yarın da kazanıp TBL'ye adımızı yazdırmak istiyoruz."

Kulübü 4 yıl önce kurduklarını ve kendisinin ilk 2 yılda takım kaptanlığı yaptığını anlatan Çağlan, şunları söyledi:

"Takımın kuruluşundan beri buradayım. İki sezon kaptanlığını yaptım. 2. Lig'den çıkarken kaptandım, şimdi genel menajer olarak devam ediyorum. Hedefimiz, havayı koklayıp, Büyükçekmece'ye basketbolu sevdirdikten 3-4 sezon sonra TBL'ye çıkmaktı. Altyapıyı güçlendirip, ciddi yatırımlarla bu hedefi gerçekleştirmeyi amaçlıyorduk. Favori gösterilmediğimiz bu sezon, hiç ara transferi yapmadan ligi haftalarca ilk 3'te götürdük. Son hafta Sakarya'ya kaybedip play-off ilk maçında Akhisar Belediyespor ile eşleştik. Rakibimizi eledikten sonra, 6 ay ligde lider durumda bulunan Sinpaş Denizli ile eşleştik."

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün kendilerine büyük destek verdiğini anlatan Serdar Çağlan, "Organizasyonumuz 4 senelik olmasına rağmen oyunculara ödemelerimizi düzenli yapıyoruz. Maçlarımıza da ilçe halkı ilgi gösterdi ve bizi yalnız bırakmadı. Yarın da salonu doldurmalarını bekliyorum. Gelecek sezon 2. Lig daha da zor olacak. Yılların TOFAŞ'ının yanı sıra Eskişehir Basket, 2. Lig'de olacak. 3. Lig'den iyi yatırım yapan Acıbadem olacak. Ligin ismi de büyük ihtimalle 1. Lig olacak. Mücadele daha da zorlaşacak" ifadelerini kullandı.

Çağlan, Türkiye Basketbol Ligi'ne çıkmaları halinde yeni sezonda maçlarını 3 bin kişilik Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda oynayacaklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA