2015 Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı organizasyon 30-31 Mayıs'ta Mersin’de düzenlenecek

2015 Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası
2015 Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası
GİRİŞ 27.05.2015 18:21 GÜNCELLEME 27.05.2015 18:21

Avrupa Atletizm Birliği (EAA) ile Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu yarışmaları 30-31 Mayıs'ta Mersin’de yapılacak.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı organizasyonda, toplam 348 atlet Nevin Yanıt Atletizm Sahası'nda kulüpleri adına puan mücadelesi verecek.

Erkeklerde 8, bayanlarda 7 olmak üzere Avrupa'nın en iyi 15 kulübünün yer alacağı kupada, Türkiye'yi erkeklerde ENKA, bayanlarda Fenerbahçe temsil edecek. 2 gün sürecek yarışmalar sonunda en fazla puanı toplayan kulüp, Avrupa Şampiyonu olarak kupaya ulaşacak.

Cumartesi ve pazar günleri 17.30'da başlayacak yarışlarda, erkekler ve kadınlarda şu takımlar yarışacak:

Erkekler:

TJ Dukla Praha (Çek Cumhuriyeti), Sparta AM (Danimarka), Playas de Castellon (İspanya), City of Manchester (Büyük Britanya), Fiamme Gialle (İtalya), Sport Lisboa e Benfica (Portekiz), AD Mass Ljubljana (Slovenya), ENKA (Türkiye)

Kadınlar:

USK Praha (Çek Cumhuriyeti), Sparta AM (Danimarka), Valencia Terra i Mar (İspanya), Edinburgh AC (Büyük Britanya), Phanos (Hollanda), Sporting Clube de Portugal (Portekiz), Fenerbahçe (Türkiye)

KAYNAK: AA