Okul Sporları Yıldızlar Türkiye finalleri

Diyarbakır Nuri Zekiye Has Ortaokulu, Yıldızlar Kız-Erkek Hokey Türkiye Finalleri'nde Türkiye şampiyonu oldu

Okul Sporları Yıldızlar Türkiye finalleri
Okul Sporları Yıldızlar Türkiye finalleri
GİRİŞ 26.05.2015 16:28 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:28

Diyarbakır Nuri Zekiye Has Ortaokulu, Zonguldak'ta düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Kız-Erkek Hokey Türkiye Finalleri'nde erkekler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Veysi Koyun, Zonguldak’ta yapılan Türkiye finallerine 8 kız ve 8 erkek takımının mücadele ettiğini söyledi.

Koyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlar kategorisinde Gaziantep Nizip Namık Kemal Ortaokulu, erkeklerde ise Diyarbakır Nuri Zekiye Has Ortaokulu’nun Türkiye şampiyonu olduğunu belirtti.

Final maçını penaltıyla kazandı

Koyun, Diyarbakır’ı şampiyonada temsil eden Nuri Zekiye Has Ortaokulu’nun grup müsabakalarında Gaziantep Pakize Kemal Ögücü Ortaokulunu 2-0, Osmaniye Mimar Sinan Ortaokulunu 1-0 yendiğini ve İstanbul Yusuf Özvatan Ortaokuluna da 2-0 yenilerek gruptan ikinci olarak çıktığını kaydetti.

Elde edilen derecelerle yarı finalle yükselen Diyarbakır temsilcisinin, Gaziantep Nizip Namık Kemal Ortaokulunu 2-0 yenerek finalle kaldığını belirten Koyun, final maçının ise büyük çekişmeye sahne olduğunu belirtti.

Koyun, "Final maçında Diyarbakır Nuri Zekiye Has Ortaokulu, İstanbul Yusuf Özvatan Orta Okuluyla 1-1 berabere kaldı. Normal süresi berabere sona eren karşılaşmanın ardından penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarını 3-2 kazanan Diyarbakır Nuri Zekiye Has Ortaokulu Türkiye şampiyonu oldu" dedi.

Diyarbakır’a ilki sağladılar

Diyarbakır Nuri Zekiye Has Ortaokulu’nun elde ettiği başarının ilk olduğunu kaydeden Koyun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu başarı Diyarbakır’da ilktir. Bu sezon ilk defa bir Diyarbakır ekibi Türkiye şampiyonu oldu. Bu başarıyı sağlayan Diyarbakır Nuri Zekiye Has Ortaokulu sporcularını, antrenörlerini ve idarecilerini kutluyorum. Elde edilen başarıların devamını diliyorum."

Koyun, Türkiye Hokey Federasyonu olarak Diyarbakır’a büyük önem verdiklerini ve bu sporun yaygınlaşması için büyük bir çaba içinde olduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA