Dağ bisikleti

Yalova MTB Cup'ta erkeklerde Lüksemburglu Helmig, kadınlarda Eskişehir'den Eda Konuk birinci oldu

Dağ bisikleti
Dağ bisikleti
GİRİŞ 24.05.2015 19:38 GÜNCELLEME 24.05.2015 19:38

Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nca düzenlenen Yalova MTB Cup'ta, erkeklerde Lüksemburglu Christian Helmig, kadınlarda Eskişehir'den Eda Konuk birinci oldu.

Altınova Kent Ormanı'nda düzenlenen yarışta Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Lüksemburg ve Bosna Hersek'ten toplam 84 sporcu mücadele etti.

2016 Rio Olimpiyatları'na puan veren yarışta, erkeklerde ikinciliği Kocaeli BRİSA Spor'dan Abdulkadir Kelleci, üçüncülüğü ise Adana'dan Bayram Eroğlu elde etti. Kadınlarda Kocaeli BRİSA Spor'dan Cansu Türkmenoğlu ikinci, Rize'den Ayşe Yeşilyurt üçüncü sırayı aldı.

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Metin Kaplan, yarışta birinci olan sporcuların olimpiyatlara katılabilme yolunda 30 puan kazandığını belirterek, "İlk 10'a giren sporculara puan verilen bu yarışta 10. olan sporcu da 5 puan kazanıyor. Şu anda Türkiye'den olimpiyat barajını zorlayan Kocaeli BRİSA Spor'dan Abdulkadir Kelleci var. Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek için yarışıyor. İlimizde böyle güzel bir etkinlik olduğu için çok mutluyuz, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral da ilçelerinde ilk kez düzenlenen organizasyonun renk kattığını ifade etti.

KAYNAK: AA