Maçın ardından

Kasımpaşa Teknik Direktörü Özen: - "Şaka gibi devam ediyoruz. Her maçımız 1 Nisan tadında"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 23.05.2015 17:18 GÜNCELLEME 23.05.2015 17:18

Kasımpaşa Teknik Direktörü Önder Özen, Spor Toto Süper Lig'de Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'la 3-3 berabere kaldıkları maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Şaka gibi devam ediyoruz. Her maçımız 1 Nisan tadında" dedi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özen, geçen hafta ligden düşmesi kesinleşen bir takıma karşı oynadıklarını anımsatarak, "Daha doğrusu 'oynadık' gibi oldu. Genç oyuncular oynamaya gayret ettiler. Şaka gibi devam ediyoruz. Her maçımız 1 Nisan tadında. Ama tatsız şakalar bunlar" şeklinde konuştu.

Ligde 34. hafta karşılaşmalarının ardından 2015-2016 sezonunun planlamasını yapacaklarını kaydeden Özen, "O planların içinde genç oyuncularımız olacak. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında genç oyuncularımızın performansını değerli bulduk. Onun dışında maçla ilgili söylenebilecek çok fazla bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Basit bir planla oynamaya çalıştıklarını belirten Özen, "Oyunculardan öyle çok karmaşık bir şey istemedik. Antrenmanda çalışmasını da yaptık. Basitçe bitişik oynamalarını, yardımlaşmalarını, rakibi karşıladıkları yerlerde etkin pres yapmalarını istedik. Son derece basit. Deniyoruz. Bir süre öyle gidiyoruz, ama bir yerde bireysel beceri de gerekiyor. Aslında bireysel becerisi olup da onun tamamını ortaya koymak da iyi niyet gerektiriyor. O niyet yoksa transfer de ona göre şekillenecektir. Kasımpaşa'yı kafasına veya kalbine yazmayan futbolcuya o formayı giydirmeyeceğim" diye konuştu.

Özen, Juventus ile Barcelona arasında 6 Haziran'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını yönetecek FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ve ekibine başarılar dilerek, "Onlarla gurur duyduk. Dilerim maçtan sonra da o gurur devam edecektir. Oralarda belki oyuncularımız veya takımlarımız yok ama hakemlerimiz var" şeklinde konuştu.

Özen'den Bilic değerlendirmesi

Beşiktaş'tan ayrılması gündemde olan teknik direktör Slaven Bilic'in performansıyla ilgili bir soru üzerine de Özen, şunları söyledi:

"Tabii herkes hata yapabilir, ama bana göre görev yaptığı iki senelik periyotta genel performansı başarılıdır. Hangi şartlarda çalıştığı önemlidir. Ona ne verdiğiniz, ne sunduğunuz önemli. Kendisine sunulan şartlarla, gösterdiği performans arasındaki bağlamda ben başarılı buluyorum. Kamuoyunun büyük kısmınca stadın olmadığı iki sene, bir geçiş dönemiydi. Bana göre o geçiş dönemini başarılı atlattı. Ona bundan sonraki meslek yaşamında başarılar dilerim. Beşiktaş'a da bundan sonraki tercihlerinde başarılar diliyorum. Dilerim en kısa zamanda statlarına yerleşirler."

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor cephesi

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Sorumlusu Hamit Cihan, ortaya konan futboldan dolayı iki takımı da kutladı.

Son bir haftanın kendileri adına üzücü geçtiğini vurgulayan Cihan, "Her şeye rağmen bu müsabakaya elimizden geldiğince hazırlandık. Karşılaşma iki takım adına da iyi bir performansın ortaya konulduğu bir müsabaka oldu. Bu ligden ayrılmanın bizim üzerimizde vermiş olduğu çok büyük bir üzüntü var. O üzüntülü koşullarda böyle bir müsabaka çıkarttık" diye konuştu.

Hamit Cihan, gösterdikleri performanstan dolayı futbolcularını da kutlayarak, "İki takıma da farklı liglerde başarılar diliyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA