18. Uluslararası Mithat Bayrak-İsmet Atlı Güreş Turnuvası

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: "24 ülkeden 500 sporcuyu konuk ediyoruz"

18. Uluslararası Mithat Bayrak-İsmet Atlı Güreş Turnuvası
18. Uluslararası Mithat Bayrak-İsmet Atlı Güreş Turnuvası
GİRİŞ 22.05.2015 21:30 GÜNCELLEME 22.05.2015 21:30

18. Uluslararası Mithat Bayrak-İsmet Atlı Güreş Turnuvası'nın açılış seremonisini yapıldı.

Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda, 24 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen seremoniye, sporcular, antrenörler ve hakemler katıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, güreşin daha da geliştirilmesi için federasyon olarak gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'ye yeni kupa ve madalyalar kazandırmaya yönelik mücadelelerinin sürdüğünü ifade eden Aydın, "Sporcularımızın ülkemize kupalar, madalyalar kazandıran ağabeylerini örnek almasını tavsiye ediyorum. Ülkemiz için kendimizi geliştirmeliyiz. Çalışmalarımızdan taviz vermeden yolumuza devam etmeliyiz" dedi.

Antalya'da düzenlenen turnuvanın önemini anlatan Aydın, "24 ülkeden 500 sporcuyu konuk ediyoruz. Böylesi önemli bir turnuvanın ülkemize katkısı büyük olacaktır" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise spor kenti Antalya'da böyle büyük bir turnuvanın düzenlenmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bahattin Bayraktar da belediye olarak spora ve güreşe katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından turnuvaya, serbest ve grekoromen stil ile kadınlar kategorilerinde yapılan müsabakalara devam edildi.

Turnuva, 24 Mayıs Pazar günü sona erecek.

KAYNAK: AA