Jurgen Klopp kimdir? Fenerbahçe son dakika haberi

Jurgen Klopp kimdir? Jurgen Klopp'un, Başkan Aziz Yıldırım ile görüştüğü ve anlaşmaya vardığı öğrenildi

Jurgen Klopp kimdir? Fenerbahçe son dakika haberi
Jurgen Klopp kimdir? Fenerbahçe son dakika haberi
GİRİŞ 23.05.2015 09:37 GÜNCELLEME 23.05.2015 09:37

Jürgen Klopp, yeni sezonda Fenerbahçe'yi çalıştıracak. Alman futbolunun dev ismi Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'na geldi. Jurgen Klopp, Borussia Dortmund'taki görevini tamamlayarak gizlice İstanbul'a geldiği ve sonrasında Fenerbahçe'nin Düzce'deki Topuk Yaylası Tesisleri'ne gittiği öğrenildi.

Özel uçak ile İstanbul'a gelen dünyaca ünlü Alman Hoca Klopp'un; Eşi ve Menajeriyle Topuk Yaylası'na geçtiği ve burada Başkan Aziz Yıldırım ile görüştüğü iddia edildi.

Sabiha Gökçen Havaalanı'na dün gelen Alman hocanın sonra helikopter ile Topuk Yaylası'na gittiği ve Başkan Aziz Yıldırım ile geniş çaplı bir görüşme yaptığı belirtildi.

Futbol takımı Mersin, Basketbol takımı Madrid'teyken ortalarda görünmeyen Başkan Aziz Yıldırım'ın büyük bir titizlikle bu operasyonu yaptığı belirtiliyor.

Bazı kaynaklardan bu flaş gelişme ve buluşma doğrulanırken, anlaşmanın da büyük ölçüde sağlandığı ve önümüzdeki sezon için şartların konuşulduğu öğrenildi.

JURGEN KLOPP KİMDİR?

Jürgen Klopp kimdir? Jürgen Norbert Klopp 16 Haziran 1967 Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund u çalıştıran Alman teknik direktör ve eski futbolcu.

1990 da transfer olduğu Mainz da ilk olarak forvette görev yaparken daha sonra defans mevkisine geçti. Klopp Mainz la 11 yıl boyunca ikinci ligde oynadı ve 325 karşılaşmaya çıkıp 52 gol attı. Teknik direktörlük kariyeri FSV Mainz Jürgen Klopp 25 Şubat 2001 de takımıyla son maçına çıktıktan sonra Eckhard Krautzun un yerine takımın başına getirildi.

Sezon sonunda kıl payı takımı ligde tutmayı başaran Klopp ve sezonlarında Mainz ı ligde 4 yapmasına karşın takımını Bundesliga ya çıkaramadı. 99 yılında Bundesliga ya yükselen Mainz ligi 43 puanla 11 sırada bitirirken UEFA nın 1995 yılında beri uyguladığı Fair Play sıralaması sayesinde ertesi sezon ilk eleme turundan itibaren kupaya katıldı. Kupada Mika FC ve Keflav k F safdışı bırakılırken 1 turda Sevilla FC ye toplamda kaybedilerek kupadan elenildi.

Borussia Dortmund Jürgen Kloop Mainz dan ayrıldıktan sonra Borussia Dortmund la anlaşarak yeni takımıyla iki yıllık sözleşme imzaladı. Dortmund a ilk olarak eski öğrencileri Neven Suboti ve Mohamed Zidan ı transfer ettiren Klopp gayrıresmî olarak düzenlenen Almanya Süper Kupası nı kulübe kazandırdı. Alman teknik adam ilk sezonunda Dortmund u bir önceki sezona oranla daha yükseklere çıkarmasına rağmen takımını Avrupa kupalarına taşıyamadı. Buna rağmen Dortmund yönetimi sezon bitmeden Kloppo nun sözleşmesini 2012 yılına kadar uzattı.

Ertesi yıl ise Dortmund ligi 57 puanla 5 sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi ne katılmaya hak kazandı. Klopp lu Dortmund için sezonu adeta 90 lı yıllardaki efsaneye dönüş oldu. Dortmund lige kendi sahasında aldığı Bayer Leverkusen mağlubiyetiyle başlamasına rağmen daha sonra 7 maçlık bir galibiyet serisi yakalayarak 8 haftada Mainz dan liderliği devraldı. Bu dönemde Klopp un sözleşmesi sezonunun sonuna kadar uzatıldı.

Siyah Sarılılar ilk yarının son haftasında Eintracht Frankfurt a mağlup oldu ve 17 hafta sonra ligde yenilgiyle tanıştı. Sezonun ilk yarısını en yakın rakipleri Mainz ve Leverkusen in 10 puan önünde 43 puanla lider olarak tamamlayan Dortmund aldığı yenilgiyle Bayern Münih in sezonunda elde ettiği 44 puanlık ligin ilk yarı rekorunu kırma fırsatını da kaçırmış oldu. Klopp Ocak 2011 de Liverpool a gideceği söylentilerini yalanlayarak takımında kalacağını açıkladı. Dortmund sezonun ikinci yarısında her ne kadar fazla puan kaybı yaşasa da mutlu sona ulaşmayı başardı.

Klopp un takımının başında çıktığı 100 resmi maç olan 32 haftadaki kazanılan Nürnberg maçında Vestfalya temsilcisi sekiz yıl aradan sonra şampiyonluk yaşadı. Sezonu 75 puanla tamamlayan Dortmund böylece 7 lig şampiyonluğuna ulaştı.