Dağcıların uğrak yeri "Harmanköy"

Üniversite öğrenciler, Bilecik'in İnhisar ilçesindeki Harmankaya kanyonunda yürüyüş yaptı

Dağcıların uğrak yeri "Harmanköy"
Dağcıların uğrak yeri "Harmanköy"
GİRİŞ 10.05.2015 09:33 GÜNCELLEME 10.05.2015 09:33

Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitmeni Sönmez Erkaya, öncülüğünde üniversite öğrencileri, İnhisar ilçesine bağlı Harman köyde, 3 günlük kamp sırasında kaya tırmanışında ve Harmankaya Kanyonu'nda yürüyüş düzenledi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Erkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul ve çevresinde fazla doğanın bulunmadığını, doğanın içerisinde olmak için uzaklara gitmek gerektiğini söyledi.

Harman köyün, kendilerine zenginliği, doğası ve kültürüyle ev sahipliği yaptığını anlatan Erkaya, şöyle konuştu:

"İstanbul'dan 2,5 saat gelebileceğiniz bir yer. Bu bölge, köy yaşantısını, coğrafyayı ve özellikle kaya tırmanışı için ideal kaya yapısına sahip olması bizi daha da çekiyor. İstanbul ve çevresinde böyle imkan yok. Biz de kamplar düzenleyerek dağcılık sporunu hayata geçiriyoruz. Burada sporsal anlamda kanyon geçişleri yapıyoruz. Bunun ilk temel eğitimi yürüyüş, kampçılık sonrası da insanlar kendi niyetlerine göre kaya tırmanışı, kanyon geçişi yapabiliyorlar. Üniversite ve kulüpler için en güzel başlangıç."

Erkaya, doğa sporlarının kendi içerisinde birçok risk barındırdığını, bunun temel eğitimini aldıktan sonra pratik olarak doğada uygulamaya çalıştıklarını bildirdi.

Pakistanlı öğrenci Nael Sheikh de iki yıldır Türkiye'de yaşadığını ve bölgenin tırmanış için iyi yer olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA