Basketbolda maçın ardından

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Memnun: "Kayseri'ye şampiyon olmak için gideceğiz"

Basketbolda maçın ardından
Basketbolda maçın ardından
GİRİŞ 04.05.2015 20:16 GÜNCELLEME 04.05.2015 20:16

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off finalinde Abdullah Gül Üniversitesi'ni 62-57 yenerek seride 2-0 öne geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Memnun, ilk yarıdaki farklı skor nedeniyle ikinci devre disiplinden koptuklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kazandığımız için mutluyuz. İkinci yarı bütün uyarılarımıza rağmen oyuncular maçı bitti zannetti. Bu seviyede böyle olmaz. Maalesef ikinci yarı kendi oyunumuzu oynayamadık ve disiplininden tamamen koptuk. Çok fazla top kaybı yaptık. Biz daha iyi takım olduğumuzu biliyoruz. Ev sahibi avantajı elimizde. Kayseri'ye şampiyon olmak için gideceğiz. Orada daha zor bir ortam olacak."

Maçın hakemleri hakkında da konuşan Memnun, "Bütün ortadaki düdükler Kayseri takımına verildi. Umarım ilk iki maça oranla daha adil bir yönetim olur" değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı basketbolcu Kelsey Bone, zorlanmalarına rağmen galip geldiklerini dile getirdi.

Avcı: "Destek istemiyoruz ama bu kadar da köstek olunmasın"

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, maçın hakemlerini eleştirdi.

Avcı, sarı-kırmızılı oyuncu Nuria Martinez'e hakemlerin çok fazla tolerans tanıdığını iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Destek istemiyoruz ama bu kadar da köstek olunmasın. Hakem hakkında konuşuyorum. Bu bir Avrupa Ligi maçı olsaydı Martinez 8 faul alırdı, bunların 2'si de teknik faul olurdu. Bir kere bile hakemler uyarmadı. Bizim saha dışında da işimiz var. İstanbul'daki senaryo bitti. Şimdi Kayseri'de farklı bir takım izleyeceğinizin garantisini veriyorum. Pes etmeye niyetimiz yok ve son damlaya kadar savaşacağız."

Galatasaray Odeabank'ın Avrupa'nın en iyi uzun takımı olduğunu aktaran Avcı, "Tek amacımız 2-2 ile buraya gelip, finalin hakkını vermek istiyoruz. Böyle değerli bir seyirci karşısına gelip tekrar bu atmosferi yakalamak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri ekibinin oyuncusu Özge Bilgin ise iyi mücadele etmelerine rağmen hakemlerin de etkisiyle maçtan mağlup ayrıldıklarını savundu.

KAYNAK: AA