3. Hasankeyf Kaymakamlığı Tekvando Müsabakası

Batman, Mardin ve Diyarbakır’dan 25'i bayan, 105 sporcunun katıldığı 3. Hasankeyf Kaymakamlığı Tekvando Müsabakası başladı

3. Hasankeyf Kaymakamlığı Tekvando Müsabakası
3. Hasankeyf Kaymakamlığı Tekvando Müsabakası
GİRİŞ 04.05.2015 18:48 GÜNCELLEME 04.05.2015 18:48

Hasankeyf ilçesinde Kaymakamlık ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 3. Hasankeyf Kaymakamlığı Tekvando Müsabakası başladı.

Hasankeyf Köprübaşındaki seyir alanında düzenlenen müsabakaya, Batman, Mardin ve Diyarbakır’dan 25'i bayan, 105 sporcu katılıyor.

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, yaptığı açıklamada, ilçede üçüncüsünü düzenledikleri müsabakaya gençlerin yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Tekvando sporunu önemsediklerini ifade eden Kaymakam Ayca, "Bu sporun gençler üzerinde çok faydasını gördük. O yüzden müsabakayı kurumsallaştırdık. Hasankeyfli tekvandoculara lisans çıkardık. Bunu yapmamızın amacı gençlerin farklı spor dalları ile ilgilenmelerini sağlamak ve Hasankeyf’in tanıtımına daha fazla katkı sağlamak" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halil Çöl ise, hedeflerinin Batman'da gençleri geleceğe hazırlamak ve ileride Türkiye ve Avrupa şampiyonasına gidecek sporculara müsabaka tecrübesi kazandırmak olduğunu belirtti.

Çöl, "Müsabakaya Mardin, Diyarbakır ve Batman'dan 25 bayan 80 erkek olmak üzere toplam 105 sporcu katılıyor" diye konuştu.

Müsabaka sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalya verilecek.

KAYNAK: AA