Bodrum'da "Global Run" etkinliği

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından desteklenen 10 kilometrelik koşudan oluşan "Global Run" etkinliği Bodrum'da gerçekleştirildi.

Bodrum'da "Global Run" etkinliği
Bodrum'da "Global Run" etkinliği
GİRİŞ 03.05.2015 15:35 GÜNCELLEME 03.05.2015 15:35

Türkiye genelinden bin 100 kişinin katıldığı koşu, Şalvarağa mevkisindeki Gemi Yanaşma İskelesi'nden verilen startla başladı. Aralarında engellilerin de bulunduğu yarışmacılar, dereceye girmek için ter döktü.

Bazılarının çocuklarıyla katıldığı yarışmanın erkeklerde Taner Kırış birinci, Ömer Yıldırım ikinci, Mehmet Aydıngör de üçüncü oldu. Kadınlarda ise Derya Kaya birinci, Fadime Sarı ikinci, Rahime Kolay ise üçüncülüğü kazandı.

Etkinlik sonunda dereceye giren yarışmacılara sertifikaları ve ödülleri verildi.

Sporculardan alınan kayıt ücretinin, görme engellilerle ilgili çalışma yapan Parıltı Derneği'ne bağışlanacağı bildirildi.

Bodrum Cruise Port Mali İşler Şefi Erkan Öztunalı, bu sene ikincisini gerçekleştirdikleri yarışa katılımın sevindirici olduğunu söyledi. Öztunalı, güzel bir parkur olduğunu, yarışları her sene yapmayı planladıklarını kaydetti.

Yarışa katılan engelli sporcu Yavuz Şap da 30 yıldır bu tür yarışmalara katıldığını ifade etti.

Dünyanın farklı ülkelerinde koşulara katılıp insanlara mesaj verdiğini anlatan Şap, "İmkanlar elverdiği sürece koşmaya devam edeceğim. Bu koşuya renk katmaya geldim. Beş kilometre koştum" dedi.

KAYNAK: AA