Fenerbahçeli futbolcu (Moshe) Moşe kimdir?

Başta Fenerbahçe olmak üzere birçok Türk takımının formasını giyen Moshoeu, 46 yaşında vefat etti. Fenerbahçeli eski futbolcu Moşe kimdir?

Fenerbahçeli futbolcu (Moshe) Moşe kimdir?
Fenerbahçeli futbolcu (Moshe) Moşe kimdir?
GİRİŞ 26.04.2015 09:44 GÜNCELLEME 26.04.2015 09:44

Fenerbahçeli eski futbolcu Moşe kimdir? Süper Lig'de sırasıyla Gençlerbirliği, Kocaelispor, Fenerbahçe ve Bursaspor formaları giyen 46 yaşındaki eski orta saha oyuncusu John Moshoeu, kanserle olan savaşını kaybederek hayata gözlerini yumdu. 

Moshoeu Türkiye'de özellikle uzaktan şutları, teknik yapısıyla öne çıkmış ve 1998-99 sezonu öncesinde Kocaelispor'dan Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. 

2000-2001 sezonu şampiyonluğunda kadroda olan ancak çok fazla süre alamayan Moshoeu, daha sonra Bursaspor'a gitmişti.

Moshoeu, ülkesi Güney Afrika'nın Fransa 98'deki Dünya Kupası mücadelesine de katılmıştı.

Moshoeu'nin vefatı yasa boğdu

Güney Afrikalı eski futbolcu John Leshiba Moshoeu'nin vefatı, özellikle ülkesinde üzüntüyle karşılandı.

Güney Afrika Spor Bakanı Fikile Mbalula, ülkede son günlerde Steve Mokone ve Richard Henyekana gibi önemli eski futbolcuların ardından Moshoeu'nin de hayatını kaybetmesini büyük üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Bu futbolcular futbolumuza izler bıraktı. Bize bıraktıkları zengin mirasa sahip çıkmalı ve onları unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Moshoeu'nin Güney Afrika'da formasını giydiği Kaizer Chiefs ve AmaZulu takımları da futbolcunun ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Güney Afrika'dan eski takım arkadaşları Andre Arendse, Mark Fish, Roger De Sa ve Golden Arrows Teknik Direktörü Shaun Bartlett Moshoeu'nin ölümünün ardından duydukları üzüntüyü sosyal paylaşım sitesi Twitter hesaplarından paylaştı.

Arendse, "Sevgili arkadaşım Moshoeu, her zaman kalbimde yaşayacak" ifadesini kullanırken, De Sa ise Moshoeu'nin aynı takımda oynadığı en iyi futbolcu olduğunu belirtti.

FIFA'nın internet sitesinde yer alan haberde ise mide kanseri nedeniyle 49 yaşında hayatını kaybeden Moshoeu'nin, ülke futbolunun "Heykeli dikilecek dev isimleri" arasında yer aldığı, Güney Afrika'nın 1996 Afrika Uluslar Kupası'nda gösterdiği performansla şampiyonluğa ulaşmasında önemli rol üstlendiği vurgulandı.