Antalya'da "dalga sörfü" zamanı

Türkiye Dalga Sörfü Şampiyonası yarın Alanya'da başlayacak

Antalya'da "dalga sörfü" zamanı
Antalya'da "dalga sörfü" zamanı
GİRİŞ 21.04.2015 12:32 GÜNCELLEME 21.04.2015 12:32

Türk Amerikan Spor Kulübünün organize ettiği, Alanya Surf Team'in desteklediği 3. Türkiye Dalga Sörfü Şampiyonası, yarın Alanya ilçesinde yapılacak.

Alanya Sun Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanya Surf Team'in kurucularından Mehmet Ali Soy, şampiyonada başarılı olacak sporcularla milli takımın oluşturulacağını söyledi.

Şampiyonaya 50 sporcunun katılımının beklendiğini anlatan Soy, "Şampiyonada başarılı olan sporcularla oluşturulacak milli takım, Uluslararası Sörf Federasyonu'nun Güney Amerika'da düzenleyeceği dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek" dedi.

Soy, şampiyonanın yarın Keykubat Plajı'nda oluşacak dalga yüksekliğine göre başlayacağını, erkeklerde uzun ve kısa tahta, kadınlarda ise kısa tahta kategorilerinde yarışlar yapılacağını kaydetti.

Alanya'nın sörf sporunda yer almasını sağlamak için çalıştıklarını belirten Soy, "Alanya'nın güzel bir sörf merkezi olduğunu göstermeye çalıştık. Bundan sonra uluslararası sporcuların da katılacağı güzel etkinlikler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA