Bisiklet: Bursa MTB Cup

Organizasyonda, 9 kategoride yaklaşık 200 sporcu pedal çevirdi

Bisiklet: Bursa MTB Cup
Bisiklet: Bursa MTB Cup
GİRİŞ 19.04.2015 20:41 GÜNCELLEME 19.04.2015 20:41

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun yarış takviminde yer alan Bursa MTB Cup, Nilüfer ilçesinde gerçekleştirildi.

Nilüfer Belediyesi'nin katkılarıyla Gümüştepe mahallesinde, 9 kategoride düzenlenen yarışlarda yurt içi ve dışından yaklaşık 200 sporcu pedal çevirdi.

Sporcular, Gümüştepe Mahallesi sokaklarında yıldız ve genç kız, 15 yaş altı, 17 yaş altı, genç erkekler, master +30, master +40, elit erkekler ve elit kadınlar kategorilerinde yarıştı.

Yarışlar sonunda yıldız kızlar kategorisinde Salome Malzki, genç kızlarda Ayşe Çakır, 15 yaş altında Tahir Buğra Yiğit, genç erkeklerde Oğuzhan Tiryaki, 17 yaş altında Sinan İli, master +30'da Gökhan Uzuntaş, Master +40'da Bora Tirki, elit erkeklerde FCS Cycling takımından Helmig Christian ve elit kadınlarda ise Esra Kürkçü birinci oldu.

Sporculara kupa ve madalyalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Gümüştepe Mahallesi Muhtarı Yakup Gürgen verdi.

Bozbey, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bisikletlilerin kıyasıya mücadelesini izlemekten büyük keyif aldığını belirterek, sporcuları tebrik etti.

Nilüfer ilçesinde bisiklet kullanımını artırmak için çok sayıda projenin altına imza attıklarını dile getiren Bozbey, ilçede bisiklet yollarının 130 kilometreye ulaştığını kaydetti. Bozbey, bu uzunlukta ve standartlardaki bisiklet yollarıyla, bazı büyükşehirlerden bile önde olduklarını vurguladı.

KAYNAK: AA