Bursaspor'a destek için BESAŞ'tan "yeşil-beyaz ayran"

Bursa Büyükşehir Belediyesinin kuruluşlarından Bursa Ekmek ve Besin Sanayi Şirketinin (BESAŞ) satış noktalarında tüketime sunulması ve Bursaspor'a gelir desteği sağlanması amacıyla Bursaspor markasıyla özel olarak ürettiği ayranın tanıtımı ve imza töreni yapıldı.

Bursaspor'a destek için BESAŞ'tan "yeşil-beyaz ayran"
Bursaspor'a destek için BESAŞ'tan "yeşil-beyaz ayran"
GİRİŞ 18.04.2015 15:05 GÜNCELLEME 18.04.2015 15:05

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özlüce Tesisleri'ndeki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BESAŞ'ın ayran olarak bundan sonra sadece Bursaspor markalı ürünler üreteceğini, satılan her ürünün yüzde 10'luk gelirinin de kulübe kalacağını bildirdi.

Türkiye ve Avrupa kupalarında boy gösteren, Avrupa'nın en iyileri arasında sayılan bir Bursaspor istediklerini, o yüzden bu tür adımları attıklarını belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Amaç, tüm dikkatleri Bursaspor üzerine çekmek. Bursaspor kimsenin malı değil, kentin en önemli değeri. O yüzden herkesin sorumluluk alması, verebildiği ölçüde destek olması gerekiyor. İstiyoruz ki herkes sahip çıksın ve kulübümüz güçlü olsun, Türkiye ve Avrupa kupalarında boy göstersin, dünyanın en önemli kulüpleri arasında sayılsın. İmzalanan protokollerin salt ticaret hedefi bulunmuyor. Tüm kaygımız, Bursasporluluk bilinci oluşturarak takımın sürdürülebilir gelirlere kavuşturulmasıdır. Hedefimiz Bursalıları gayrete getirmek. Bursa, üzerinde yaşayanlara çok şeyler veren, nimeti bol bir şehir. Bu şehirden hep aldık. Biraz da Bursa'ya, Bursaspor'a karşı görevlerimizi yerine getirelim. Dünya kulübü ortaya çıkarmak için bu projeleri üretiyoruz. İnşallah arkası gelecek. Bursaspor tam anlamıyla güçlenene kadar, kendi ayakları üzerinde durana kadar desteklerimiz devam edecek. Tüm Bursalıları Bursaspor'u sahiplenmeye davet ediyoruz. Bursa için Bursaspor için hayırlı uğurlu olsun"

Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı ise BESAŞ tarafından üretilip piyasaya sürülen, gelirlerinin bir kısmı kulübe kalan Bursaspor ayranları dolayısıyla Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Altepe'nin her fırsatta Bursaspor'a destek verdiğini, daha önce stadyumun tüm gelirlerini kulübe bırakarak çok anlamlı tarihi bir adım attığını vurgulayan Bölükbaşı, "Ayran gelirleri küçük gibi duruyor fakat uzun vadede ciddi katkıları olacaktır. Önemli olan, Bursasporluluk bilincinin oluşmasıdır. Bursaspor yönetimi olarak yaklaşımından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ediyorum. Sizin yanımızda olmanız, bizleri motive ediyor. Bundan sonra da desteklerinizin artarak devam edeceğine inanıyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki Bursasporlusunuz" ifadesini kullandı.

Daha sonra protokolü imzalayan Altepe ve Bölükbaşı, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ve kulüp yöneticileriyle Bursaspor ayranını içti.

KAYNAK: AA