Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası

Adana'da başlayan müsabakalara 56 ilden 120 sporcu katılıyor

Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası
Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası
GİRİŞ 18.04.2015 14:26 GÜNCELLEME 18.04.2015 14:26

Ouml;zel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası, Adana'da başladı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Yüreğir Serinevler Atletizm Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde, Türkiye'nin her yerinde spor yapan özel sporcuların kabuklarına sığmayıp Avrupa, hatta dünyada dereceler aldıklarını söyledi.

"Türkiye, dünyada artık Türk bayrağı dalgalandırmaya başladı" diyen Aydın, "Biz artık Türkiye'nin 81 ilinde Edirne'den Kars'a, Samsun'dan Adana'ya her tarafta spor yapacağız. Her tarafta özel sporcuların bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır da Adana'nın tarım ili olmasına rağmen iklimi, insanı, konukseverliğiyle spor turizminde merkez olmaya aday bir il olduğunu söyledi.

Şampiyonanın Adana'da düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Çakır, sporculara başarı diledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Öktem de Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, sporculara ve özel sporculara çok değer verdiğini, Adana'yı "engelsiz" kent yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Öktem, bu tür spor faaliyetlerinin kentin cazibe merkezi olmasını da sağladığına dikkati çekti.

Konuşmalardan sonra sporcular koşu, uzun atlama, 3 adım atlama, gülle, cirit ve disk atma ve yüksek atlama yarışları gerçekleştirdi. Şampiyonada 56 ilden 120 sporcu mücadele edecek.

Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile davetliler katıldı.

KAYNAK: AA