4. İznik Ultra Maratonu'nun tanıtımı yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük uluslararası ultra maratonu olan 4. İznik Ultra Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.

4. İznik Ultra Maratonu'nun tanıtımı yapıldı
4. İznik Ultra Maratonu'nun tanıtımı yapıldı
GİRİŞ 18.04.2015 01:19 GÜNCELLEME 18.04.2015 01:19

İznik ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıya, organizasyon komitesi adına Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta'nın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Orhangazi Kaymakamı Selman Yurdaer, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Yarışma Direktörü Caner Onbaşıoğlu katıldı.

Vali Yardımcısı Usta, burada yaptığı konuşmada, ilk kez 2012 yılında 87 yarışmacıyla düzenlenen organizasyonun, atletizm dünyasında kısa sürede saygın bir noktaya ulaştığını söyledi.

Yarışa katılımın her yıl arttığına dikkati çeken Usta, şunları kaydetti:

"2014 yılında 360 sporcunun katıldığı maratona, bu yıl 500'den fazla yerli ve yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Katılımcıların yüzde 20'si yabancı. İznik'in tarihi atmosferinde, doğayla iç içe kurulan festival alanında halkın da katılımıyla gerçekleşecek yarışlar Macera Akademisi ve RaceSetter tarafından 17-19 Nisan tarihlerinde Bursa Valiliği'nin himayesinde Asics sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Organizasyona 26 ülkeden sporcu katılacak.136 kilometrelik İznik maratonu ile başlayacak yarışlarda 46 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 83 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu ve 10 kilometrelik İznik koşuları yapılacak. Ödül töreni ise Pazar günü yapılacak yarışların sona ermesiyle festival alanında gerçekleşecek."

Organizasyon, yüzde 80 toprak yollara sahip olması ve yarışmacılara 10-20 kilometre aralıklarla ikmal imkanı tanıması özellikleriyle öne çıkıyor.

Öte yandan parkurları ITRA akreditasyonunda olan maraton, canlı olarak www.iznikultra.com internet adresinden takip edilebilecek.

KAYNAK: AA