Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Çapa:

"Türkiye'de 11 milyon engelli bulunmasına rağmen çok az sayıda atlı tedavi merkezimiz var"

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Çapa:
Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Çapa:
GİRİŞ 03.04.2015 12:26 GÜNCELLEME 03.04.2015 12:26

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, Türkiye'de 11 milyon engelli bulunmasına rağmen çok az sayıda atlı tedavi merkezinin olduğunu bildirdi.

Çapa, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Binicilik Tesisleri'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, tesise hem maddi hem de manevi desteği vereceklerini söyledi. Tesisin, Türkiye'nin atçılıkla ilgili antrenör, seyis, nalbant istihdamı sağlayabileceğini belirten Çapa, şöyle devam etti:

"Türkiye’de 11 milyon engelli bulunmasına rağmen çok az sayıda atlı tedavi merkezimiz var. Bu tesisler tıp fakültesinden bir fizyoterapist ve doktor takviyesinin yanı sıra federasyonumuzun sağlayacağı sertifikalı bir eğitmen ile hipoterapi merkezi olarak hizmet verebilir. Bu alanda hizmet vererek sosyal projelere destek olabilir."

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise hem bilimsel çalışmalara hem de sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir tesise sahip olduklarını dile getirdi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner de tesisin devralınmasıyla kullanabilirliği noktasında önemli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

KAYNAK: AA