Şampiyon yüzücü, okulunun gururu oldu

Portekiz'in Oeiras kentinde 28-29 Mart'ta gerçekleştirilen Çok Uluslu Yıldızlar Yüzme Şampiyonası'nda 400 metre serbestte birinci, 800 metre serbestte ikinci olan milli yüzücü Zeliha Keser, okulunda coşkuyla karşılandı

Şampiyon yüzücü, okulunun gururu oldu
Şampiyon yüzücü, okulunun gururu oldu
GİRİŞ 01.04.2015 12:03 GÜNCELLEME 01.04.2015 12:03

Portekiz'in Oeiras kentinde 28-29 Mart'ta gerçekleştirilen Çok Uluslu Yıldızlar Yüzme Şampiyonası'nda 400 metre serbestte birinci, 800 metre serbestte ikinci olan milli yüzücü Zeliha Keser, ödüllendirildi.

50. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'nda düzenlenen törende, arkadaşları tarafından alkışlarla karşılanan Keser'e okul yöneticileri plaket ve altın hediye etti.

Törene katılan özel bir lisenin kurucusu da Keser'e lise 1 eğitimi için tam eğitim bursu vereceğini açıkladı.

Keser, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonaya yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından katıldığını belirterek, iyi bir sonuç almak için hafta sonları çift, hafta içi de tek antrenman yaptığını söyledi.

Kariyerindeki ilk Avrupa derecesini elde ettiğini dile getiren Keser, "Serbest bayrak yarışlarında da takım olarak altın madalya kazandık. Yarışlara birçok ülkeden sporcular katıldı. Hedeflerim arasında Yıldızlar Avrupa Gençlik Oyunları Festivali var. Daha çok çalışarak Türkiye'ye daha iyi madalyalar kazandırmak istiyorum. Kariyerimdeki yaklaşık 60 madalyaya yenilerini eklemeyi hedefliyorum" şeklinde konuştu.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Zafer Köklü de Zeliha'nın bu spora çok emek verdiğini dile getirerek, Keser'in bu başarıyı hak ettiğini vurguladı.

Milli yüzücünün Türkiye'ye uzun yıllar hizmet edeceğini belirten Köklü, "Okulda Yıldızlar Yüzme Kulübü'yle işbirliği yapıyorduk. Velilerimizle toplantı yaparak çocukların spora yönlendirmelerinin iyi olacağını ilettik. Zeliha, yüzmeyi seçti, havuza girince de yeteneği belli oldu. Başarılar elde etmeye başladı" dedi.

KAYNAK: AA