Kapadokya'da oryantiring yarışları

Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Uluslararası Kapadokya Oryantiring yarışları Mustafapaşa etabı ile sona erdi.

Kapadokya'da oryantiring yarışları
Kapadokya'da oryantiring yarışları
GİRİŞ 29.03.2015 19:59 GÜNCELLEME 29.03.2015 19:59

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Mustafapaşa parkurunun çok önemli bir parkur olduğunu ifade ederek, Kapadokya'nın oryantiring sporu için çok önemli bir bölge olduğunu söyledi.

Yarışma esnasında Ürgüp Türkan Diker İlkokulu öğrencisi ve oryantiring sporcusu olan 10 yaşındaki İsmail Bozkurt, parkurda yaralı bir şahin buldu. Bozkurt yaralı şahini eşofmanına sararak çıkış noktasına getirdi. Burada görevliler tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine haber verilerek yaralı şahin görevli veterinere teslim edildi. Yaralı şahini bulan sporcuya ise duyarlılığı nedeniyle centilmenlik ödülü verildi.

Yarışmaların Mustafapaşa parkurunda oynanan bölümünün ardından Mustafapaşa köy meydanında ödül töreni yapılarak dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Dereceye giren sporculara ödülleri Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil tarafından verildi.

Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Uluslararası Kapadokya Oryantiring Yarışları ilk gün Göreme'de ikinci gün Gülşehir'de yapılmıştı. Yarışlara yaklaşık bin 400 kişi katıldı.

KAYNAK: AA