Türkiye Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek milli güreşçilerin seçileceği turnuva Mersin'de başladı

Türkiye Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası
Türkiye Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası
GİRİŞ 06.03.2015 17:57 GÜNCELLEME 06.03.2015 17:57

Türkiye Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası Mersin'de başladı.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakaların ilk günde 59, 75 ve 98 kilo müsabakaları yapıldı. 8 Mart Pazar günü sona erecek şampiyonaya katılan 350 güreşçiden elemelerde ilk 3'e giren sporcular, milli takım hazırlık kampına katılmaya hak kazanacak.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Oktay Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonayı Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmış bir kentte düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Şampiyonada 12-28 Haziran'da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek 1. Avrupa Oyunları’na katılacak oyuncuların seçimi için çok önemli bir aşama olduğunun altını çizen Aktaş, şöyle devam etti:

"Biz burada çok ciddi müsabakalar izleyeceğiz. Federasyon olarak işe başlarken bir prensip ortaya koyduk. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi olacağız. İnşallah bu sene de bunu başarırız. Akabinde dünya şampiyonası var. Dünya şampiyonası bizim için çok daha önemli. Çünkü dünya şampiyonası, aynı zamanda olimpiyat oyunlarının kalifikasyon müsabakası. Dünya şampiyonasında ilk 6'ya giren sporcular, direkt olimpiyatlara katılma hakkı kazanacaklar. Biz inanıyoruz ki o şampiyonada da başarılı olup tam takım olarak olimpiyatlara katılma hakkı elde edip daha sonra olimpiyatlarda madalyalar alacağız."

KAYNAK: AA