Maçın ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal: "Bugün 2-1 kazandık ve ikinci maç için avantaj elde ettik"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 04.03.2015 23:42 GÜNCELLEME 04.03.2015 23:42

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasında, deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yenen Fenerbahçe'de, teknik direktör İsmail Kartal, iyi oynayıp kazandıklarını ve ikinci maç için avantaj elde ettiklerini söyledi.

Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın ilk 20 dakikasında "tutuk" bir oyun sergilediklerini söyledi.

İlk yarının sonuna doğru oyunun kontrolünü ellerine alarak daha iyi oynamaya başladıklarını ifade eden Kartal, "Daha sonra goller bulduk. İkinci yarıda rakibimizin üzerimize geleceğini ve oyunu riske ederek oynayacağını biliyorduk. Bu arada bir, iki tane daha net pozisyon bulduk ama bunları değerlendiremedik" dedi.

Kartal, Mersin'e avantajlı bir skor için geldiklerini belirterek, "Bugün 2-1 kazandık ve ikinci maç için avantaj elde ettik. Rakibimiz belirli bölümlerde iyi oynasa da maçın genelinde biz iyi oynadık ve maçı kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Genç Uygar'ı çok beğendim"

Bir gazetecinin, şans verdiği oyuncuları nasıl bulduğuna yönelik sorusu üzerine Kartal, şunları söyledi:

"Genelde hepsini iyi buldum. Uzun zamandır maç eksiklikleri olmasına rağmen gerçekten iyi oynadılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Genç Uygar'ı çok beğendim. Her geçen gün üzerine koyuyor. Volkan da 4 maçtır oynamıyordu, güzel bir performans ortaya koyarak, takıma güven veriyor. Alves'in, Bekir'in, özellikle de Kadlec'in iyi oyunları vardı. Sow ve Diego çok iyiydi, Diego çok da güzel bir gol attı. Yani hepsi iyi oynadılar. Onları tebrik ediyorum."

Mersin İdmanyurdu cephesi

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da kendi sahalarında avantaj yakalamak istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Yakaladıkları net pozisyonlardan birini gole çevirmeleri halinde maçın daha farklı geçebileceğini vurgulayan Çalımbay, "Beklemediğimiz anda, belki de iyi oynarken yediğimiz goller hakikaten kötü oldu. Maçın ilk yarısının bitmesine dakikalar kala bir gol daha yememiz takımda bir boşluk oluşturdu" dedi.

Çalımbay, ikinci yarıya daha disiplinli başladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bundan önceki kupa maçlarında olduğu gibi maç eksiği olan arkadaşlarımızı oynatmaya çalıştık. Çünkü devre arasında transfer yapamadığımız için herkesin maç temposunu kazanması gerekiyordu. Bu maç Oktay, Serol ve Tita için çok önemliydi. Diğer maç eksiği olan arkadaşlarımız için de önemliydi."

Fenerbahçe'nin aldığı galibiyetle avantaj yakaladığını belirten Çalımbay, "Futbol bu, içinde her şey oluyor. Bizim için önemli olan lig. Fenerbahçe maçı önemli ama bizim için önemli olan başta Trabzonspor maçı ve lig maçları. Fakat önümüzdeki seneler tabii ki hem ligde, hem de kupada daha farklı şekilde oynayacağız. Şimdiki tek amacımız Fenerbahçe maçını unutup, Trabzonspor maçı, sonra da oynayacağımız lig maçlarını kazanmak" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA