Tenis: Davis Cup'a doğru

Davis Cup 2. grup ilk turunda Türkiye ile Güney Afrika 6-8 Mart tarihlerinde Mersin'de karşılaşacak

Tenis: Davis Cup'a doğru
Tenis: Davis Cup'a doğru
GİRİŞ 04.03.2015 16:44 GÜNCELLEME 04.03.2015 16:44

Teniste, Davis Cup 2. grup ilk turunda Türkiye ile Güney Afrika 6-8 Mart tarihlerinde Mersin'de karşılaşacak.

Turnuva öncesinde Mersin Olimpiyat Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, iki takımın oyuncuları gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Atakan, Davis Cup'ın tarihini anlatarak, "Teniste üst üste gelen başarı haberlerin ardından 6, 7 ve 8 Mart tarihlerinde düzenlenecek organizasyonla birlikte yeni bir heyecan yaşanacak" dedi.

Takım kaptanı Haluk Akkoyun da eski turnuvalarda oyuncuların maç eksikliklerinin takıma olumsuz yansıdığını belirterek, "Ama artık oyuncularımız yılda yaklaşık 30 turnuvaya katılıyorlar. Şu an bizim maç eksiği yönünden sorunumuz kalmadı. Genel olarak baktığımızda bu sıralamamıza da yansıdı" ifadelerini kullandı.

Milli oyuncuların sıralamasının daha da yükseleceğine inandığını kaydeden Akkoyun, Güney Afrika karşısında kazanarak ayrılacaklarını belirtti.

Marsel İlhan da Dubai Tenis Şampiyonası'nda çeyrek final oynamasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Önemli bir turnuvaydı, ilk defa çeyrek final oynadım. Sıralamada ilk 75 tabi ki iyi bir rakam ancak daha iyi hedefler koydum. Ama şuan önemli olan Davis Cup'ta kazanmak ve turnuvalara ana tabloda katılmak. Form durumum iyi, antrenmanlara başladım. İyi gidiyor."

Toplantıya milli takımdan Cem İlkel, Barış Ergüden ve Anıl Yüksel de katıldı.

Güney Afrika cephesi

Güney Afrika Milli Takımı kaptanı Earl Grainger de milli takım bazında Türkiye ile ilk defa karşılaşacaklarını vurguladı.

Turnuvaya her geçen gün daha da hazır hale geldiklerini belirten Grainger, "Davis Cup'ta hedefimiz galip gelmek. Türklerin de iyi bir milli takımlarının olduğunu düşünüyorum. Çok çekişmeli maçlar olacağına inanıyorum" dedi.

Grainger, rakibin tenisçilerinin başarılarını bildiklerini ifade ederek, Türk tenisinin süratli bir şekilde geliştiğini takip ettiklerini söyledi.

Oyuncu Raven Klaasen ise Türkiye'de bulunmaktan her zaman mutlu olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Hem biz hem de Türkiye'ye ilk gelen oyuncular her zaman iyi ev sahipliğiyle karşılaştık. Bunun için çok teşekkür ederiz. Çok iyi bir maç olacağını düşünüyoruz. Çekişmeli bir turnuva olacak. Biz kendimizi hazır hissediyoruz ve buradan mutlu ayrılacağımıza inanıyoruz."

KAYNAK: AA