Gol yemeden 10. şampiyonluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sualtı Ragbisi Takımı, üst üste 10’uncu kez gol yemeden şampiyonluğa ulaştı

Gol yemeden 10. şampiyonluk
Gol yemeden 10. şampiyonluk
GİRİŞ 04.03.2015 10:09 GÜNCELLEME 04.03.2015 10:09

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sualtı Ragbisi Takımı'nın, üst üste 10’uncu kez gol yemeden şampiyonluğa ulaştığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, Ege Üniversitesi Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen Sualtı Ragbisi Türkiye Şampiyonası'na, 9 takım katıldı.

Manisa Gençlik ve Ege Üniversitesi 50. Yıl’ı 8-0, Gaziantep Gazispor’u da 5-0’lık sonuçlarla yenerek adını finale yazdıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sualtı Ragbisi Takımı, şampiyonluk maçında da Kocaeli Deniz Yıldızları'na 8-0’lık üstünlük kurup, üst üste 10’uncu kez gol yemeden şampiyonluğa ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin erkek takımı ise 5 maçta 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile şampiyonayı üçüncü tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbisi Antrenörü Didem Özdem, şampiyonadan iki kupayla ayrılmalarının önemine değinerek, "Bu başarılı sonuçların ardından, kasım ayında Almanya’da yapılacak Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yer alma hakkı kazandık. Şimdiden bu önemli turnuva için hazırlanıyoruz" dedi.

Dünya Sualtı Sporları Federasyonuna bağlı bir sualtı performans sporu olan ve 3,5-5 metre derinliğe sahip havuzlarda oynanan sualtı ragbisinde oyunun amacı, içinde tuzlu su konsantresi bulunan topu, oyun alanının karşılıklı dip kenar köşelerinde bulunan kaleler içine atarak sayı elde etmek.

KAYNAK: AA