Gaziantepspor'da, Kardemir Karabükspor hazırlıkları

Teknik Direktör Buruk: "Deplasmandaki bu maçtan istediğimizi almak istiyoruz"

Gaziantepspor'da, Kardemir Karabükspor hazırlıkları
Gaziantepspor'da, Kardemir Karabükspor hazırlıkları
GİRİŞ 03.03.2015 18:51 GÜNCELLEME 03.03.2015 18:51

Gaziantepspor, Spor Toto Süper Ligi'nin 23. haftasında karşılaşacağı Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarına başladı.

Celal Doğan Tesisleri'nde, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde yapılan antrenman, ısınma koşusu ve açma-germe egzersizleriyle başladı.

Antrenmanın ana bölümünde koordinasyon, pas ve yarı alanda çift kale oyun çalışmaları gerçekleştirildi.

Teknik Direktör Okan Buruk, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 3 haftayı mağlubiyetle kapattıklarını ve bu durumdan memnun olmadıklarını belirtti.

Gaziantepspor'un bulunduğu konumdan daha iyi olması gerektiğini ifade eden Buruk, şunları söyledi:

"Hafta hafta lig zorlaşıyor. Bu zorlukları yaşamamak için, özelikle üst taraftaki yerimizi korumak için çok önemli yeni bir haftaya giriyoruz. Geçen hafta özellikle Kasımpaşa maçı bizim açımızdan beklemediğimiz bir mağlubiyetti. Oyunun geneline baktığımızda iyi şeyler yapmadık. İstediğimiz şeyleri tam olarak sahaya yansıtamadık."

Kasımpaşa karşısında, 3 hakemin de gözü önünde olan bir pozisyonun penaltı olarak değerlendirilmediğini savunan Buruk, şöyle konuştu:

"Sezon başından beri penaltı atamayan nadir takımlardan biriyiz. Bu kadar net penaltılar da verilmeyecekse hangileri verilecek diye de açıkça düşünüyoruz. Çok yakın üç hakemin olduğu yerde penaltının görüldüğü halde verilmemesi, tabi ki hemen kafamızda soru işaretlerine yol açıyor.

Biz hakkımız neyse, rakibimizin hakkı neyse bunların verilmesi yanındayız. O yüzden burada çok büyük emekler veriyoruz, çok büyük sıkıntılar, çok büyük stresler yaşıyoruz. Aynı şekilde hakemlerimizin de bu bağlantıda bu stresleri yaşaması, bu çalışmaları yapması gerekiyor ve gördüklerini net bir şekilde vermesi gerekiyor."

Bu hafta deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacaklarını dile getiren Buruk, ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan rakipleriyle zorlu bir maça çıkacaklarını aktardı.

Buruk, bundan önceki zorlu karşılaşmalardan iyi cevap vererek ayrıldıklarını vurgulayarak, "Aynı tepkiyi gösterip, daha çok koşup, daha iyi mücadele vererek, deplasmandaki bu maçtan istediğimizi almak istiyoruz" diye konuştu.

Oyunculardan Chibuike de şansız bir şekilde mağlup oldukları Kasımpaşa maçını unuttuklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Tabi ki önümüzdeki Kardemir Karabükspor maçı çok kolay olmayacak. Sahada elimizden gelenin en iyisini yapıp, takımımızı galibiyete ulaştırmak istiyoruz."

KAYNAK: AA