Maçın ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: "Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 01.03.2015 23:03 GÜNCELLEME 01.03.2015 23:03

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 2-2 berabere kaldıkları Balıkesirspor maçına ilişkin "Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz" dedi.

Bilic, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, 3 gün önce UEFA Avrupa Ligi'nde oynadıkları Liverpool maçının hem zihinsel hem de fiziksel olarak yorucu bir maç olduğunu belirterek, "Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Liverpool maçından sonra oyuncuları toparlayabilmek için özellikle zihinsel olarak ciddi bir gayret gösterdik. Fiziksel olarak bu adaptasyonu sağlamak zaten yeterince zordu" diye konuştu.

Balıkesirspor karşısında iyi oynamadıklarını ifade eden Bilic, "Sürekli olarak rakibin gerisinde kaldık. Buna rağmen iki kez öne geçtik. Öne geçtikten sonra skoru 2-0'a, sonra da 3-1'e getirmek için fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. Rakip de eşitliği sağladı. Bunu söylemek zor ama son 5 dakika rakip 3. golü atmaya oldukça yakındı. Atamadılar ve berabere bitti" değerlendirmesini yaptı.

Bilic, bir gazetecinin Liverpool maçı sonrasında taraftarların tesislerde yaptığı kutlamaların takımı olumsuz yönde etkileyip etkilemediği yönündeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Buna inanmıyorum çünkü cuma ve cumartesi günleri hazırlıkları yapabilmek için gereken ortamı oluşturduk. Takımda gereğinden fazla coşku yoktu. O büyük geceden sonra bu maçın tehlikeli olacağını biliyorduk. Tüm oyuncularımız zihinsel olarak yıpranmıştı. Bu akşam olumsuz başka bir nokta da kenardan gelen oyuncular da oyuna olumlu etki edecek özellikleri göstermedi."

Bilic, Opare'nin sol kanatta gösterdiği performansla ilgili bir soruyu da "Opare iki maçta da çok iyi oynadı, gerçekten iyi bir oyuncu. Artık Liverpool maçını konuşmayı bırakmalıyız, çok büyük bir başarı elde ettik ama geride kaldı. Bana Club Brugge maçı soruluyor, bunun da zamanı değil. Biz her zaman oynayacağımız bir sonraki maça odaklanmak zorundayız. Takım bu akşam kolektif olarak ve bireysel olarak galibiyeti getirecek enerjiyi göstermeyi başaramadı. Zihinsel ve fiziksel olarak o enerjiyi tam olarak ortaya koyduğumuzda Avrupa'da her takıma karşı çok ciddi işler yapabileceğimizi gösterdik. O enerjiden yoksun kaldığımızda da neredeyse her takıma karşı çok ciddi sorunlar yaşayabiliriz" yanıtını verdi.

Balıkesirspor cephesi-

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise sözlerine Beşiktaş'ı UEFA Avrupa Ligi'ndeki Liverpool galibiyeti nedeniyle kutlayarak başladı.

"Süreç içinde uluslararası alanda sonuç olarak sıkıntı yaşadığımız bir dönemde Beşiktaş tekrar konuşulmamızı sağladı. İnanıyorum ki sonuna kadar da gidecekler" diyen Özdeş, şöyle devam etti:

"Maçtan önce oyuncularımla Beşiktaş'ın 14 günde 5. maçını oynayacak olmasından dolayı maçı 90 dakika tutmamız gerektiğini paylaştım. İlk yarıda oldukça disiplinli oynadık. Ceza alanı içinde kalabalık olduğumuz bir pozisyonda penaltıyla yenik duruma düştük. Oyuncularıma maç sonuna kadar disiplinli oyunu sürdürmemiz gerektiğini ve dakikalar ilerledikçe Beşiktaş'ın düşeceğini söyledim. Bu doğal bir süreç. Hele ki Liverpool maçından sonra aynı kadroyla oynamaları dezavantajdı. Biz bunu avantaja çevirelim istedik, yine basit bir gol yedik. 2-2'den sonra maçı çevirebilecek kontrataklar bulduk. Şansımız yanımızda olsaydı buradan 3 puanla ayrılabilirdik. Bir puan aldık bizim için kazanç diye düşünüyorum."

Özdeş, kendisiyle beraber takımın 5 maç kaybettiğini ve bu karşılaşmaların 1-0 sonuçlandığını hatırlatarak, "3 maç da rakibimiz olacak takımlarlaydı. Şimdi önümüzde hedeflediğimiz takımla sahamızda oynayacağız. Üzerimizdeki takımların Balıkesir'e geleceğini düşünürsek artık içeride de kazanmaya başlamamız lazım. Umuyorum bunu gerçekleştiririz. Umarım Çaykur Rizespor'u sahamızda yener, ikili averajı elde ederiz ve bu yarışa tutunuruz. Yıl sonunda da ligi istediğimiz yerde bitiririz diye ümit ediyorum" dedi.

KAYNAK: AA