Potada maçın ardından

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Markovic: "Maç boyunca konsantrasyonumuzu üst düzeyde tutarak galibiyete ulaştık"

Potada maçın ardından
Potada maçın ardından
GİRİŞ 01.03.2015 20:45 GÜNCELLEME 01.03.2015 20:45

Türkiye Basketbol Ligi'nin 20. haftasında Türk Telekom'u 100-81 yenen Trabzonspor Medical Park'ta başantrenör Nenad Markovic, maç boyunca konsantrasyonlarını üst düzeyde tutarak galibiyete ulaştıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Markovic, ligdeki play-off mücadelesi açısından önemli bir maça çıktıklarını belirterek, "Takım olarak bu maça çok iyi hazırlandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum, işlerini çok iyi yaptılar. Savunmadaki başarılı performansımız hücumu da tetikledi. Bazı anlarda rakibe boş şut imkanı tanısak da maç boyunca konsantrasyonumuzu üst düzeyde tutarak galibiyete ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor Medical Park'ın Bulgar pota altı oyuncusu Kaloyan Ivanov da Türk Telekom maçına iyi hazırlandıklarını ve sergiledikleri performansla galibiyeti hak ettiklerini belirtti.

Türk Telekom cephesi-

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter de iki takımın ligdeki sıralaması açısından kritik bir maça çıktıklarını kaydederek, Trabzonspor Medical Park'ı galibiyetinden dolayı kutladı.

Hücumda ve savunmada istenen performansı sergileyemediklerini ifade eden Sunter, "NSK Eskişehir Basket maçı haricinde bu kadar kötü bir performans sergilememiştik. Önümüzde 10 hafta daha var. Galibiyet sayıları yakın. Play-off şansımızı sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyoruz. TOFAŞ, Pınar Karşıyaka ve Galatasaray Liv Hospital ile oynayacağımız maçlarda 3'te 3 ya da 3'te 2 galibiyet çıkarırsak play-off şansımız sürecektir" diye konuştu.

Bordo mavililerin ilk periyottan itibaren karşılaşmanın üstünlüğünü elinde tutan taraf olduğunu aktaran Sunter, "Türkiye kupası arasında oynadıkları Avrupa maçlarıyla ritmlerini korudular. Biz de iki hazırlık maçı oynadık, buna rağmen ritmimizi kaybettik ve iki önemli sakat verdik. Evren ve Carter sakatlıklarına rağmen fedakarlık yaparak sahaya çıktı. Sakatlıkları yüzünden çok verimli olamadılar" dedi.

Türk Telekom'un şutör oyuncusu Pertev Öngüner ise maçın öneminin farkında olduklarını ancak kritik bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, daha iyi oynayarak play-off mücadelesini sürdürmeye çalışacaklarını kaydetti.

KAYNAK: AA