Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçından notlar

Fenerbahçe'de sakatlık ve cezaları bulunan Volkan Demirel, Caner Erkin, Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım maç kadrosunda yer almadı

Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçından notlar
Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçından notlar
GİRİŞ 28.02.2015 19:22 GÜNCELLEME 28.02.2015 19:22

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı.

Aldığı kötü sonuçlar nedeniyle zor günler yaşayan Torku Konyaspor, 42 bin seyirci kapasiteli Torku Arena'da geçen hafta aldığı yenilgiyle taraftarını üzen Fenerbahçe ile karşılaştı.

Süper Lig'de ilk kez 1988-89 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile toplam 27 maçta karşılaşan Torku Konyaspor, sadece 2 kez galip gelebildi.

Fenerbahçe, rakibiyle yaptığı 27 lig maçından 25'ini kazandı. Sarı-lacivertli ekip, rakibine karşı ilk mağlubiyetini 2004-05 sezonunda şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından aldı. Son hafta mücadelesinde rakibine deplasmanda 4-2 yenilen Fenerbahçe, geçen sezon, bu sefer ilk haftada yine dış sahada 2-0 öne geçtiği karşılaşmada 3-2'lik yenilgi aldı. Fenerbahçe'nin ligdeki toplam 85 golüne, Konyaspor 30 golle yanıt verebildi.

Fenerbahçe'de 4 eksik

Fenerbahçe'de Torku Konyaspor maçı öncesi sakat ve cezalı oyunculardan dolayı 4 eksik bulunuyor.

Sarı-lacivertlilerde cezalı olan Volkan Demirel ve Caner Erkin, sakatlıkları bulunan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım Konya temsilcisi karşısında forma giyemedi.

Sarı-lacivertlilerde 4 oyuncu ceza sınırında

Fenerbahçe'de 4 futbolcu derbi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde üçer sarı kartları bulunan Egemen Korkmaz, Kuyt, Meireles ve Kadlec, Torku Konyaspor maçında sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek ve 23. haftada Galatasaray maçında forma giyemeyecek.

Djalma sahada

Sakatlığı nedeniyle Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında forma giyemeyen Torku Konyaspor Djalma, iyileşmesinin ardından Fenerbahçe maçında ilk 11'de forma buldu.

Ayrıca Torku Konyaspor'da Mehmet Uslu, Selim Ay ve Ömer Ali Şahiner sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

Aykut Kocaman 1,5 yıl aradan sonra Fenerbahçe'ye karşı

Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, 1,5 yıl aradan sonra Fenerbahçe'ye rakip oldu.

Kariyerinde Fenerbahçe ile büyük başarılara imza atan Kocaman, futbolda "3 Temmuz süreci"nin ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörlük görevinden istifa etmişti. Uzun bir süre teknik direktörlüğe ara veren Kocaman, Torku Konyaspor'un teklifine "evet" diyerek takımın başına geçmişti. Kocaman, o zamandan sonra ilk defa Fenerbahçe'ye karşı başka bir takımın başında teknik direktör olarak rakip oldu.

Fenerbahçe ile 19. randevu

Kariyerinde 5 ayrı takımı çalıştıran Aykut Kocaman, farklı takımların başında Fenerbahçe ile 18 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda 4 kez galip gelen Kocaman, iki beraberlik elde etti, 12 kez de yenildi.

2000-2004 yılları arasında İstanbulspor'un başında 8 kez Fenerbahçe ile karşılaşan Kocaman, sarı-lacivertlileri 3 kez yendi. Daha sonra Fenerbahçe karşısında galibiyet "suskunluğuna" giren Kocaman 4 yıl sonra 2008-2009 sezonunda Ankaraspor başında, sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 yendi. Şu ana kadar sarı-lacivertlilerinin karşısında 4 müsabakadan galip ayrılan Torku Konyaspor, beşinci galibiyetini Konya ekibinin başında almak istiyor.

Maç öncesi kareografi

Torku Konyasporlu taraftarlar, geçen hafta Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a yenilen takımlarını desteklemek için Torku Arena'da kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Sarı lacivertli taraftarlar da kendilerine tahsis edilen tribündeki yerlerini aldı.

Torku Konyaspor taraftarı, Fenerbahçe maçı önce kareografi yaptı. Torku Konyaspor taraftarı maraton tribününde renkli kağıtlarla "1981 Konya" yazarken, kale arkasında ise "Bu aşk seninle güzel Konyaspor" ve "Mağlubiyetler gelir geçer, yüreğinle oyna yeter" pankartlarını açtı.

KAYNAK: AA