Liverpool - Beşiktaş maçı özeti ve önemli anları!

Beşiktaş Liverpool deplasmanında iyi oyun ortaya koysa da Motta'nın neden olduğu penaltı ile 1-0 mağlup oldu. İşte maçın özeti ve golleri!

Liverpool - Beşiktaş maçı özeti ve önemli anları!
Liverpool - Beşiktaş maçı özeti ve önemli anları!
GİRİŞ 20.02.2015 10:53 GÜNCELLEME 20.02.2015 11:55

UEFA Avrupa Ligi Son 32 turunda Beşiktaş, deplasmandaLiverpool ile karşılaştı. Karşılaşma ev sahibi ekibin vuruşuyla başladı. Maça Liverpool baskılı başlarken Siyah-Beyazlı temsilcimiz ilk şutunu 13. dakikada Veli Kavlak'la çekti. 32. dakikada Sosa'nın kullanığı köşe vuruşunda Veli'nın kafa vuruşu direğin hemen üstünden dışarı çıktı.

DEMBA BA GOLE ÇOK YAKLAŞTI

35. dakikada kendi yarı sahasından hızla çıkan Beşiktaş'ta Olcay'ın pasında Demba Ba kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunda kaleci Mignolet kornere çeldi. 40. dakikada Liverpool tehlikeli yerden serbest vuruş kazandı. Sturridge'in vuruşu direğin üstünden dışarı çıktı. 43. dakikada Moreno yaklaşık 30 metreden çok sert bir şut çekti ancak kaleci Cenk topu kornere çeldi.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

45. dakikada Ersan gülüm Moreno'ya sert bir faul yaptı ve sarı kart gördü. Ersan, gördüğü bu kartla Atatürk olimpiyat Stadı'nda oynanacak maçta cezalı duruma düştü. Jordan henderson'un kullandığı serbest vuruş, direğin hemen dibinden dışarı gitti. Maçın ilk yarısı başa baş bir mücadeleye sahne oldu ve 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya temsilcimiz Beşiktaş başladı. Liverpool ikinci devreye deilk yarıda olduğu gibi etkili başladı. 48. dakikada Cenk ve Pedro franco'nun anlaşmazlığında Henderson golle burun buruna geldi ancak top dışarı çıktı. 60. dakikada Henderson'ın ceza sahası dışından vuruşunda top auta gitti. 

BEŞİKTAŞ PENALTI GOLÜYLE YIKILDI

Maçın son dakikalarına kadar Liverpool karşısında olağanüstü mücadele eden Beşiktaş'ta Motta 84. dakikada İbe'yi ceza sahasında yere düşürdü ve hakem penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Balotelli topu filelere gönderdi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve temsilcimiz Beşiktaş, Liverpool'a deplasmanda 1-0 yenildi.

LİVERPOOL: 1 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: Anfield Road
Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)

Liverpool: Mignolet, Emre Can, Skrtel, Sakho, Ibe, Henderson, Allen (Dk. 63 Lovren), Moreno, Lallana (Dk. 78 Sterling), Coutinho (Dk. 63 Balotelli), Sturridge

Beşiktaş: Cenk, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Atiba, Veli, Gökhan Töre, Sosa (Dk. 60 Oğuzhan), Olcay (Dk. 71 Kerim), Demba Ba

Sarı kartlar: Dk. 44 Ersan Gülüm, Dk. 77 Serdar, Dk. 84 Motta, Dk. 90 Franco (Beşiktaş), Dk. 68 Lovren (Liverpool)

Gol: Dk. 85 Balotelli (penaltıdan) (Liverpool)

Müthiş bir ilk yarı oynayan Beşiktaş, Demba Ba ile müthiş bir pozisyonu harcadı. Arka arkaya rekorlar kıran Senegalli vurdu, Mignolet parmaklarının ucuyla çıkardı. 

NE YAPTIN MOTTA

Kartal 2. yarıyı rolantide oynadı. Beşiktaş oyunukitlemişken, Motta, İbe'yi ceza sahası içinde gereksiz şekilde indirdi. Balotelli'nin penaltısıyla 8-0 hayalleri kuran Liverpool güç-bela 1-0 kazandı. Haftaya Liverpool, Devler Ligi'ni kazandığı Olimpiyat Stadı'na gelecek ancak bu kez 'çıkış' yok!

İngiliz basını, Beşiktaş'ın Liverpool ile başa baş oynadığını dile getirirken, "Kırmızıları İstanbul'da zor bir maç bekliyor" yorumları yapıldı.

The Times: Liverpool, 8 yıl önce 8 attığı takımdan bambaşka bir Beşiktaş buldu karşısında. Ecel terleri döktü ama 85'te Balotelli penaltı ile geceyi aydınlattı.

The Guardian: Türk ekibi Beşiktaş sanki 8-0'ın intikamını almak için gelmişti. Onu destekleyençılgın taraftarları 90 dakika susmayarak Liverpool taraftarını şaşırttı. Onları Balotelli bile durduramadı.

Daily Mail : Liverpool yendi ama onları İstanbul cehennemi bekliyor.

Daily telegraph: 1-0'lık sonuç yeter mi? Liverpool bir fırtına içinde yürüyor.