Diebler, istatistikleri kimseye bırakmıyor

Hafta içinde Pınar Karşıyaka'nın Avrupa kupalarındaki 10 bininci sayısını kaydeden Jon Diebler, dün NSK Eskişehir Basket karşısında ligde bin sayı barajını da geçti

Diebler, istatistikleri kimseye bırakmıyor
Diebler, istatistikleri kimseye bırakmıyor
GİRİŞ 01.02.2015 11:19 GÜNCELLEME 01.02.2015 11:19

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın başarılı oyuncusu ABD'li Jon Diebler, hafta içinde takımının Avrupa kupalarındaki 10 bininci sayısını attıktan sonra dün de NSK Eskişehir Basket karşısında ligdeki bininci sayısına ulaştı.

2012-2013 sezonundan beri Pınar Karşıyaka'da mücadele eden ve NSK Eskişehir Basket maçına kadar ligdeki müsabakalarda takımı adına 991 sayı kaydeden Diebler, dünkü müsabakada bin sayı barajını geçti.

ABD'li oyuncu, hafta içinde ULEB Avrupa Kupası'nda Paris Levallois karşısında faul atışından bulduğu sayıyla Pınar Karşıyaka'nın Avrupa kupalarındaki 10 bininci sayısını atmıştı.

"Herkes elinden geleni yapıyor"

Diebler, yaptığı açıklamada, takım olarak çok iyi bir performans yakaladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle hücumdaki tempomuz bence çok iyi bir noktada. Takımdaki herkesten çok fazla katkı alıyoruz. Oyuna kim girerse girsin, ya bir pozisyon oluşturuyor ya ribaund alıyor ya da skora katkıda bulunuyor. Takımdaki herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor."

Sırada liderlik maçı var

Ligdeki NSK Eskişehir Basket galibiyetiyle üst üste 4. maçını kayıpsız geçen Pınar Karşıyaka, galibiyet sayısını 11'e çıkardı. Lige 3'te 3 yaparak başlayan yeşil-kırmızılı ekip, bu sezon ilk kez art arda 4 galibiyet aldı.

ULEB Avrupa Kupası M Grubu'nda bitime 2 hafta kala adını son 16 takım arasına yazdıran Pınar Karşıyaka, çarşamba günü diğer Türk temsilcisi Beşiktaş İntegral Forex'i konuk edecek. Yeşil-kırmızılı ekip ilk maçta deplasmanda mağlup ettiği rakibini bir kez daha yendiği takdirde gruptan lider olarak çıkmayı garantileyecek.

KAYNAK: AA