Maçın ardından

Fenerbahçeli futbolcu Sow: - "Özellikle ikinci golü bulana kadar takım halinde son derece disiplinli bir oyun ortaya koyduk"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 31.01.2015 22:59 GÜNCELLEME 31.01.2015 22:59

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, ligde 2-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçında özellikle ikinci golü bulana kadar takım halinde son derece disiplinli bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Sow, maçın ardından yaptığı açıklamada, zor bir rakibe karşı pozisyon üretebildiklerini belirterek, "Golden sonra da çabamızı sürdürdük ama karşımızda düşmemek için her şeyini ortaya koyan bir Karabük takımı vardı. O nedenle pozisyon üretmek hiç de kolay olmadı. Bazen gol atamıyorsanız, pozisyonlar oluşturamıyorsanız, iyi bir savunma yaparak disiplininizi korumanız gerekir. Bizim de bu akşam yaptığımız buydu. Özellikle ikinci golü bulana kadar takım halinde son derece disiplinli bir oyun ortaya koyduk" diye konuştu.

"Daha sonrasında Emenike'nin golü geldi. Emenike'yi de tebrik etmek istiyorum. Onun için son derece güzel bir andı" diyen Sow, "Forvet oyuncuları için her zaman gol atmak güzeldir. Belki zorlu bir dönem geçirdi ama takım halinde biz hepimiz onun için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"Oynamayı çok istiyordum"

Milli takımdan döndüğü için yorgunluğunun olup olmadığı sorulması üzerine Sow, şöyle konuştu:

"Herkes bunu anlayabilir diye düşünüyorum. Tabii ki yorgundum. Bu son derece normal çünkü çok uzun bir yolculuktan sonra İstanbul'a geldim, takım arkadaşlarıma katıldım. Gerçekten benim için uzun bir yolculuk oldu ama takımıma katılmayı son derece fazla istiyordum. Buraya gelmeyi, burada takım arkadaşlarımla berber olmayı, fırsat bulursam oynamayı gerçekten çok istiyordum. Dönmüş olmaktan da mutluydum. Senegal Milli Takımı ile başarı elde etmeyi çok isterdim. Bundan dolayı da bir üzüntü yaşadım ama o artık geride kaldı. Bu hafta sonu iyi bir şekilde dinlenip hafta içi oynayacağımız kupa maçına ve hafta sonu oynayacağımız lig maçına en iyi şekilde hazır olmaya çalışacağım."

"Her maçı kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz"

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Selçuk Şahin ise her takım için Karabük'ün zor bir deplasman olduğunu, kendilerinin de son birkaç sezondur buradan iyi sonuçlar almadan döndüklerini söyledi.

Bu maçın çok önemli olduğunu, artık puan kaybı istemedikleri dönemlere girdiklerini belirten Şahin, "Çok istediğimiz gibi bir saha yoktu. Geçen haftaki gibi etkili oyun oynayamadık ama kazanabilecek derecede mücadele ettik. Deplasmanda iyi kapanıp elinizde de Emenike gibi bir silahınız varsa kullanabiliyorsunuz. Biz de onu kullandık. Mutluyuz, serimiz devam ediyor çok şükür. İki çok zor deplasmanı geçtik. Şimdi artık içeride oynayarak devam edeceğiz. Haftaya da büyük bir maç var. Her maçı kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Doğum gününde gol atmak nasıl bir duygu" sorusunu Şahin, "Maçtan önce herkes aynı şeyi söyledi. Belki doğum günüm diye söylediler, bilmiyorum. Benim adıma çok güzel bir gün oldu. Doğum günümde hem gol attım hem kazandık hem de oynadım" şeklinde yanıtladı.

Selçuk Şahin, kendisiyle ilgili yapılan tezahüratla ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Güzel duygular. Taraftarla aranızda böyle ilişkiler olunca mutlu oluyorsunuz ister istemez. Siz de biliyorsunuz, burada olumsuz günler de yaşadım, olumlu günler de. Bu tarz destek olduklarında oyunumuza da yansıyor. Taraftar ne kadar destek olursa biz de sahada karşılığını veririz. Bu sezon ilk golümü attım" diye konuştu.

Şahin, "Birkaç doğum günüm olsa iyi olacak" şeklinde espri yaptı.

KAYNAK: AA