Maçın ardından

Antalyaspor Teknik Direktörü Mandıralı: "Oyuncularımın kötü oynamalarına karşın, oyunu koparmak için mücadele etmeleri güzel ama iki puanı evimizde bıraktık, üzüntülüyüz"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 31.01.2015 21:52 GÜNCELLEME 31.01.2015 21:52

PTT 1. Lig'de sahasında Karşıyaka ile 2-2 berabere Antalyaspor'da, teknik direktör Hami Mandıralı, "Oyuncularımın kötü oynamalarına karşın, oyunu koparmak için mücadele etmeleri güzel ama iki puanı evimizde bıraktık, üzüntülüyüz" dedi.

Mandıralı, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, sahalarında beklemedikleri beraberlikle iki puan kaybettiklerini ifade ederek, şampiyonluğa gittikleri yolda bu puanların çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Son iki haftada müthiş oynayan Antalyaspor'un bireysel-takım olarak yapılan hatalar ve rüzgar nedeniyle ayrıca rakibin beraberlik için savaşması neticesinde karşılaşmadan 1 puanla ayrıldığını aktaran Mandıralı, "Bazen insan 1 puana üzülsün mü sevinsin mi bilemiyor" ifadesini kullandı.

Mandıralı, "puan puandır" diye düşündüğünü vurgulayarak, "Bu takımı kuran da oynatan da benim. Takımla ilgili bir yanlış yapılmışsa, o yanlışı ben yapmışımdır. Oyuncularımın kötü oynamalarına karşın, oyunu koparmak için mücadele etmeleri güzel ama iki puanı evimizde bıraktık, üzüntülüyüz" diye konuştu.

"Basit goller yememeliyiz"

Yeni transferler Can Arat, Erman Kılıç ve Ahmet Aras'ın performansıyla ilgili soru üzerine Mandıralı, 3 oyuncunun da Süper Lig tecrübesi olan futbolcular olduğunu hatırlatarak, yavaş yavaş takıma katkı sunmaya başladıklarını söyledi.

Mandıralı, 3 futbolcunun da yüzde 100 hazır olmadığının altını çizerek, "Oyuncularımızı oynatarak, maç kondisyonu kazandırmak zorundayız" dedi.

"Daha önümüzde çok yol var. Bu yolun sonunun şampiyonluk olmasını istiyorsak çok çalışmamız lazım" diyen Mandıralı, "Bu hatalarımızı görmemiz lazım. Kimse bu sorumluluktan kaçmamalı. Tüm oyuncular akşam evine gidince maçı izleyip, nerede yanlış yaptıklarını süzgeçten geçirip, ona göre sağlıklı kararlar almalı ama bugün üzgünüm. Üzgünüm çünkü istediğimiz futbol olmadı. Kendimize güvenerek yolumuza devam etmek zorundayız. Futbol böyle bir oyun" ifadelerini kullandı.

Takımın her maçta gol yemesiyle ilgili soru üzerine Mandıralı, Antalyaspor gibi kalitesi yüksek oyunculardan oluşan bir takımın yememesi gereken golleri yediklerini belirterek, bunu değiştirmek için çok çalışacaklarını kaydetti.

Mandıralı, herkesin şapkasını önüne koyup, öz eleştiri yapması gerektiğini vurgulayarak, "Oyuncularımızla konuşacağız. Kırmak, dökmek kolay. Kırmadan, dökmeden onun mücadelesini vereceğiz çünkü daha önümüzde çok maç var. Şampiyon olmak istiyorsak, takımımızın bu hataları yapmaması lazım" dedi.

Karşıyaka cephesi

Karşıyaka Teknik Sorumlusu Mustafa Ati Göksu ise ilk yarı kötü, ikinci yarı iyi oynadıklarını belirterek, bütün oyuncularını ikinci yarıdaki mücadelelerinden dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Sezona başlarken play-off'ta mücadele etmek için yola çıktıklarını ve bu yolda ilerlemeye devam ettiklerini belirten Göksu, "Seyircimiz az sayıda da olsa bizi yalnız bırakmadı. İnşallah bundan sonra, önümüzdeki haftalarda daha çok seyirci arkamızda olursa, futbolcu kardeşlerimle daha çok mücadele ederek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

KAYNAK: AA