Buz hokeyi

Erkekler Süper Ligi'nde 2014-2015 sezonunun ilk maçları 4 spor kulübünün katılımıyla Erzurum'da başladı

Buz hokeyi
Buz hokeyi
GİRİŞ 31.01.2015 20:06 GÜNCELLEME 31.01.2015 20:06

Buz Hokeyi 2014-2015 Erkekler Süper Lig müsabakaları Erzurum'da 4 spor kulübünün katılımıyla başladı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi'nde 2014-2015 sezonunun ilk müsabakalarına Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile Koç Üniversitesi Spor Kulübü katılıyor.

Buz Hokeyi Erzurum İl Temsilcisi Yusuf Tosunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buz hokeyinin Türkiye'de yeni gelişen bir spor olmasına rağmen kısa sürede büyük başarılar elde edildiğini belirtti.

Türkiye'de dört tane süper lig takımının olduğunu anlatan Tosunoğlu, "Süper lig müsabakaları bugün başladı. Lig usulü yapılıyor maçlar. Süper lig müsabakaları sonunda şampiyon bir takım çıkacak ve inşallah bu takım Türkiye'yi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil edecek" diye konuştu.

Süper lig müsabakalarının yarın da devam edeceğini belirten Tosunoğlu, Yeni Zelanda'da düzenlenen Dünya Şampiyonası Grup Eleme Maçlarına Erzurum'dan on sporcu gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Buz hokeyinde dört yılda önemli yol kat edildiğini kaydeden Tosunoğlu, müsabakalara ailelerin destek olmasını, çocuklarını izlemek için salona gelmelerini istedi.

KAYNAK: AA