Atıcılıkta genç yetenekler aranıyor

17. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'e kazandırılan Erdemli Atış Poligonu'nda, geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek için atıcılık kursu açıldı

Atıcılıkta genç yetenekler aranıyor
Atıcılıkta genç yetenekler aranıyor
GİRİŞ 31.01.2015 15:18 GÜNCELLEME 31.01.2015 15:18

Mersin'in Erdemli ilçesine 17. Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen atıcılık poligonunda geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek için kurs açıldı.

Erdemli Atış Poligonu'nda atıcılık eğitimi alan sporcuları ziyaret eden Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, poligonun dünyanın sayılı tesisleri içerisinde yer aldığını belirtti.

Tesisin kapılarını gençlere açtıklarını aktaran Tarakçı, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil edecek sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Yaklaşık 60 gencin eğitimine başlandığını kaydeden Tarakçı, şöyle devam etti:

"Hedefimiz atıcılığa meyilli ve bu yönde yeteneği olan çocuklarımızı gün yüzüne çıkartıp, onları iyi birer sporcu yapmak. Ben öyle ümit ediyorum ki Erdemli’nin çocukları nasıl güreşte, boksta ve futbolda maharetli ise aynı yetenek ve mahareti atıcılık sporunda da gösterecekler. Bunu başarmak için kabiliyetli çocukları bulup, çok iyi yetiştirmemiz lazım."

Erdemli Atış Poligonu'nda eğitim alan sporculardan Rüveyda Güler de milli takıma girmeyi hedeflediğini söyledi.

KAYNAK: AA