Güreş: 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası

Avrupa 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek sporcuların belirleneceği 23 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonasının açılış seremonisi gerçekleştirildi

Güreş: 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası
Güreş: 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası
GİRİŞ 30.01.2015 17:36 GÜNCELLEME 30.01.2015 17:36

23 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası, Çorum'da sürüyor.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen ve 50 ilden 700 sporcunun katılımıyla dün başlayan organizasyonun açılış seremonisi, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Kara, burada yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasının yüzyıllardır güreş sporuna ev sahipliği yaptığını, Türkiye'nin de güreşte başarılarla dolu bir tarihi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin birçok bölgesinden yetişen güreşçilerin, dünya çapında elde ettikleri başarılarla hem kendi isimlerini hem de Türkiye'nin adını güreş tarihine altın harflerle yazdırdığını ifade eden Kara, geçmişte kazanılan başarıların gelecekte de sürdürüleceğine inandığını dile getirdi.

Güreşin güç ve cesaret gerektiren bir spor branşı olduğunu vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

"Tarihimiz o kadar çok başarılı güreşçilerle dolu ki hepsinin adını saymaya kalksam dakikalar sürer. Gerçekten güreş tarihimizle başarılı sporcularımızla övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Bu salonlardaki genç güreşçilerimiz de nesilden nesile bayrağı devralıyor. Sizlerin yurtdışında ülkemizi temsil ederken, ter akıttığınız minderdeki mücadelenizi biz de ekran başında heyecanla izliyoruz. Başarılarınızın daim olacağına inancım tam. Ata sporu güreşin merkezlerinden biri olan Çorum'da düzenlenen turnuvada kazananın Türk güreşi olacağına yürekten inanıyorum."

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de belediye olarak güreşin geliştirilmesi için birçok proje ürettiklerini anlattı.

Çorum Belediyesi olarak er kişinin, yiğit adamın işi dedikleri ata sporu güreşi daha da geliştirmek, yaygınlaştırmak, özellikle gençlerin ilgisini canlı tutmak için elleri taşın altına koyduklarını işaret eden Külcü, bugüne kadar Çorum'dan çıkan yiğit güreşçilere yenilerini eklemek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Oktay Aktaş ise şampiyonanın Türkiye'de ilk kez düzenlendiğini, burada madalya kazanacak sporcuların Avrupa 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'na katılma şansı elde edebileceğini belirtti.

Güreşin 101 yıllık tarihi boyunca uluslararası platformlarda kazandığı madalya sayısı ile Türk sporunun zirvesinde yer aldığını vurgulayan Aktaş, "asrın güreşçisi" unvanlı Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından son iki yılda madalya sayısında büyük başarı sağlandığına dikkati çekti.

Konuşmaların ardından dün başlayan güreş müsabakalarına devam edildi. Vali Kara, Belediye Başkanı Külcü, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de üç minderde yapılan sporcuların mücadelesini bir süre izledi.

Serbest stil ve grekoromen olmak üzere iki dalda yapılan müsabakalar 1 Şubat Pazar günü sona erecek.

KAYNAK: AA