Karadeniz ekibinden taraftarına "centilmenlik" uyarısı

Spor Toto Süper Lig'de, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek olan Trabzonspor, taraftarına takımlarını centilmence desteklemesi uyarısında bulundu

Karadeniz ekibinden taraftarına "centilmenlik" uyarısı
Karadeniz ekibinden taraftarına "centilmenlik" uyarısı
GİRİŞ 29.01.2015 11:20 GÜNCELLEME 29.01.2015 11:20

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında, sahasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek olan Trabzonspor, taraftarını takımlarını centilmence desteklemesi içüin uyardı.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Trabzonspor'un, Spor Toto Süper Lig'de, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile Hüseyin Avni Aker'de karşılaşacağı anımsatılarak, taraftarlara yönelik çeşitli uyarılar yapıldı.

Açıklamada, TFF ve UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmanın, yanıcı, yakıcı maddeler sokmanın, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmanın, koltuk kırmanın, merdiven boşluklarına oturmanın ve kötü tezahüratta bulunmanın kesinlikle yasak olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır."

Açıklamada, bu nedenlerle tüm taraftarların konuya gereken hassasiyeti göstermeleri ve takımlarını maç boyunca centilmence desteklemeleri istendi.

KAYNAK: AA