Ümit Özat ile Hami Mandıralı arasındaki tartışma

Antalyaspor Teknik Direktörü Mandıralı: "Polemiklerin içerisinde olmak istemiyorum"

Ümit Özat ile Hami Mandıralı arasındaki tartışma
Ümit Özat ile Hami Mandıralı arasındaki tartışma
GİRİŞ 27.01.2015 18:43 GÜNCELLEME 27.01.2015 18:43

PTT 1. Lig ekiplerinden Antalyaspor'un teknik direktörü Hami Mandıralı, Elazığspor maçında teknik direktör Ümit Özat ile aralarında geçen tartışmaya ilişkin, "Polemiklerin içerisinde olmak istemiyorum" dedi.

Antalyaspor, ligin 18. haftasında Karşıyaka ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Hasan Subaşı Tesisleri'nde sürdürdü. Teknik direktörü Mandıralı yönetimindeki antrenmana koşuyla başlayan futbolcular, daha sonra pas çalıştı.

Mandıralı, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Elazığspor maçında aldıkları galibiyetin kendisini mutlu, oyuncularını da motive ettiğini söyledi.

Zorlandıkları bir maçı galibiyetle noktaladıklarını belirten Mandıralı, "Baskılı oynadık. Maçın genelinde oyuna hakim olan taraf bizdik. İlk 20 dakika istediğimizi ortaya koyamadık ama sonrasında istediğimizi sahaya yansıttık. Kazanmak, koparmak için çok mücadele ettik. Sonucunda da kazandık" diye konuştu.

Mandıralı, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, takımının taktiksel ve pozisyon anlamında bütün maçlara hazır olduğunu, sadece "ben" yerine "biz" duygusunun daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Karşıyaka'nın önemli bir rakip olduğuna işaret eden Mandıralı, "Biz kazandık, Karşıyaka bir maç kaybetti. Zorlu bir maç olacak. Ne olursa olsun kazanmak için sahaya çıkacağız. Güzel keyifli bir maç olacak. Taraftarlarımızı her zaman olduğu gibi takımlarını desteklemeye davet ediyoruz. Karşıyaka maçı önemli" ifadelerini kullandı.

"Kimseyle kişisel problemim yok"

Elazığspor maçında Ümit Özat ile aralarında geçen tartışmayı da değerlendiren Mandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ümit Özat ile yaşadığım bir şey yok. Maçtan önce yanına gittim, sarıldık, ağabey-kardeş gibiydik. Kimseyle kişisel bir problemim yok. Yüreğimde farklı duygular taşımadığımı bütün kamuoyu bilir. Bir pozisyonda gayri ihtiyarı döndüm. O bana hareket yaptı, ben de 'bırak bu işleri ya' gibi bir şey dedim. Özat, olayı kamuoyuna farklı anlatıyor. Benim ona ağza alınmayacak küfürler ettiğimi anlatıyor. Hem teknik adam olarak hem de onun adına üzüldüm. Bunlar şık şeyler değil. Hele tribüne yaptığı hareket doğru değil. Takımıma yoğunlaşmışım. Polemiklerin içerisinde olmak istemiyorum. Takımımızın başarılı olması için ekibimizle beraber taraftarımızla, camiamızla çalışıyoruz. Bu tip olaylar Türk insanını da bu işi yapan meslektaşlarımızı da rahatsız eder. Davranışlarımızla, konuşmalarımızla örnek olmamız lazım."

"Üslubumu bozmayacağım"

Mandıralı, zaman zaman kendisinin de hakemlerle tartıştığını, ancak bunların hep edepli davranışlar olduğunu dile getirdi.

Özat ile yaşadığı olaydan sonra dönerek diğer tarafla ilgilendiğini belirten Mandıralı, "Fakat Özat, hala kendi ruh haliyle savaşıyordu. Bunlar şık şeyler değil. Herkes hak ettiğini yaşar. Yine üslubumu bozmayacağım. Hami Mandıralı olarak bu ülkede futbol oynayarak, adamlığımla, duruşumla, sergilediğim tavırla iz bıraktım" diye konuştu.

Özat'ın olayları başka yerlere çekmeye çalıştığını savunan Mandıralı, radyo programlarında Almanya'ya gitmesini, 34 yaşında teknik direktör olmasını anlattığını, oysa bunların olayla alakasının olmadığını belirtti.

Mandıralı, teknik adamların sahada olması gerektiğinin altını çizerek, "Oyuncusu hocasını sahada görmeli. Olaya bu felsefeyle bakmak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA