Uludağ'da "Uluslararası Snowboard Yarışları" hazırlıkları

Uluslararası nitelikte 4-10 Şubat'ta gerçekleştirilecek yarışların yapılacağı alanda düzenleme çalışmalarına devam ediliyor

Uludağ'da "Uluslararası Snowboard Yarışları" hazırlıkları
Uludağ'da "Uluslararası Snowboard Yarışları" hazırlıkları
GİRİŞ 27.01.2015 16:25 GÜNCELLEME 27.01.2015 16:25

Bursa Valiliği Turizm Tanıtma Birliği, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğiyle 4-10 Şubat tarihlerinde "Uludağ Uluslararası Snowboard Yarışları" yapılacak.

Yarışlar için "ikinci oteller bölgesi"ndeki Kırkgözler mevkisinde bir snowboard firması tarafından yarısı yeni başlayanlar, kalanı ise tecrübelilerin kullanılabileceği parkur oluşturuldu.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Uludağ'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, bölgede spor etkinliklerini çeşitlendirmek istediklerini, pistleri geleneksel ve uluslararası yarışlara açmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu hedef doğrultusunda snowboard yarışları düzenlediklerini anlatan Usta, "Pistimiz, Avrupa'nın en iyi firmalarından biri olan Qpark tarafından hazırlandı. Yarışlar, engelli parkur, serbest stil snowboard ve serbest stil kayak dallarında olacak. Yarışların gerçekleştirileceği günlerde katılımcılar, dünya çapında tanınan snowboardçılardan Celia Miller, Billy Morgan, Sarka Pancochova ve Slovak Tim Kevin Ravnjak'dan eğitim alma imkanı bulacak" dedi.

Usta, Bursa'nın snowboard branşında cazibe merkezlerinden biri olacağına inandığını vurguladı.

Şimdiye kadar bu tür bir etkinliğin Türkiye'de yapılmadığını dile getiren Usta, "Slope stil alanında uluslararası katılımcılarla yapılacak ilk yarış, Uludağ'da gerçekleştirilecek. Bu pist, yarış ve diğer etkinlikler dışında da kullanılabilecek. Ciddi anlamda güvenlik önlemi aldık. Yakın zamandaki üzücü olayların benzerlerinin yaşanmasını istemiyoruz. Etkinliklerin yapılacağı pistte profesyonel bir altyapı çalışması yapıldı. Yarışların gerçekleştirileceği tarihe kadar bayraklama ve işaretlemeler de yapılarak burası daha güvenli hale getirilecek" diye konuştu.

"Pistin güvenliği sabah akşam kontrol ediliyor"

Firmanın Türkiye Temsilcisi Levent İyici ise Uludağ'daki snowboard pistiyle bu branşın serbest stil kayağının da geliştireceğini bildirdi.

Parkurun sağ tarafını, snowboarda yeni başlayanların kullanacağı bilgisini veren İyici, şunları kaydetti:

"Sol tarafa doğru zorluk seviyesi artıyor. Sağdaki rampaların boşluğu 7 metre, soldakiler ise 11 metre. Pist, zorlaşarak devam ediyor. Avrupa'ya göre orta seviye bir park ama bizim için bayağı ileri bir seviye. Pistin güvenliği her gün sabah ve akşam kontrol ediliyor. Çok yetenekli gençlerimiz var. Bu parklarda gençler, güven içinde kayacak. Düzenlenecek yarışlarda ise herkesin iki hakkı var. Gelecek uluslararası sporcular, yarışların jüri üyeleri olacak. Bu yarışlar herkes için büyük bir deneyim olacak. Türkiye için 'kış sporlarında altın çağın başlangıcı' diyebiliriz."

KAYNAK: AA