Tekvandocu kardeşlerin hedefi olimpiyatlar

Büyükler Tekvando Türkiye Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Fulden ve Bektaş Gökalp kardeşler, 2020 yılında düzenlenecek olimpiyat oyunlarında kürsüye çıkmayı hedefliyor

Tekvandocu kardeşlerin hedefi olimpiyatlar
Tekvandocu kardeşlerin hedefi olimpiyatlar
GİRİŞ 25.01.2015 09:52 GÜNCELLEME 25.01.2015 09:52

Antalya'daki Büyükler Tekvando Şampiyonası'ndan bronz madalyayla dönen Fulden ve Bektaş Gökalp kardeşler, 2020 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarında kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Osmangazi Belediyespor'un başarılı sporcularından Fulden Gökalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır tekvandoyla uğraştığını belirterek, bu yıl 4'üncü kez katıldığı Türkiye Şampiyonası'ndan madalyayla döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Daha önce Türkiye şampiyonalarında iki kez şampiyonluk elde ettiğini, bir kez ise ikinci olduğunu ifade eden Bektaş, ancak ders yoğunluğu nedeniyle bu yılki şampiyonaya yeterince hazırlanamadığını belirtti.

Bektaş, yarı finalde rakibine "altın vuruş" sonucu yenildiğini ifade ederek, "Öncelikli hedefim Dünya Şampiyonası'na gitmek. 2016 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak olimpiyat oyunları benim için erken bir hedef. Asıl hedefim 2020 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak olimpiyat oyunlarında madalya almak, Türk bayrağını göndere çektirmek" dedi.

Kardeşi Bektaş Gökalp ise ilk kez katıldığı Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda madalya aldığı için mutlu olduğunu belirtti.

Şampiyonada yaptığı 6 maçın 5'ini kazandığını ifade eden Bektaş Gökalp, hedefinin ablası gibi 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak ve madalyayla dönmek olduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA