Basketbolda maçın ardından

Muratbey Uşak Sportif Başantrenörü Bulkaz: - "Tribün olayları maçı soğuttu, rakip, tecrübesiyle kazandı"

Basketbolda maçın ardından
Basketbolda maçın ardından
GİRİŞ 24.01.2015 21:58 GÜNCELLEME 24.01.2015 21:58

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) takımlarından Muratbey Uşak Sportif'te, başantrenör Ozan Bulkaz, Galatasaray Liv Hospital maçına ilişkin, "Tribün olayları maçı soğuttu, rakip, tecrübesiyle kazandı" dedi.

Bulkaz, iç sahada 86-79 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Üstün oynadığımız maçtan mağlup ayrıldığımız için üzgünüz. Son periyotta tribünlerde çıkan olaylar maçın seyrini değiştirdi. İyi hazırlandığımız ve iyi mücadele ettiğimiz bir maçı kaybettik. Basit bir hatayla top karşı tarafa geçti ve kaybettik. Koç olarak bazen yapacak çok şeyiniz olmuyor. Tribün olayları maçı soğuttu, rakip, tecrübesiyle kazandı" diye konuştu.

Takım oyuncularından Sertaç Şanlı da iyi mücadele ettikleri maçı kaybettiklerini dile getirdi ve "Rakibin gücünü biliyorduk, kaybettiğimiz için üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Zor bir deplasman olduğunun altını çizen Ataman, şöyle devam etti:

"Muratbey Uşak Sportif, hücum gücü yüksek bir takım. İlk devre rakibimizin ataklarına gerektiği gibi karşılık veremedik. İkinci devre ikili oyunları durdurduk ancak rakibin üçlüklerine engel olamadık. Maçın son 5-6 dakikası konuk ekip üstündü. Tecrübemizle önemli bir galibiyet aldık, oyuncularımızı kutluyorum."

Tribünlerde çıkan olaylar ve ardından yaşananlarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ataman, şunları kaydetti:

"Basketbol her zaman güzel şeylerle anılmalı. Yaşanan olaylar sonrası gerekli tepkiyi gösterdim çünkü basketbol ailelerle, fair-play anlayışıyla salona gelen insanlarla güzel. Kim olursa olsun, kendi taraftarım da olsa bu anlayışın dışına çıkanlara tepki gösteririm. Kendi taraftarlarıma bu tepkiyi gösterdim. Çok azınlık bir grup olayları çıkarttı, Galatasaray taraftarı çok büyüktür. Eminim ki kendi içinde bu tür olayları çıkartan azınlık grupları yok edecektir. Geçmişte ve bu sene, bu tür olaylardan takım olarak çok zarar gördük. Kısa bir olaydı, konu etmeye gerek yok."

Sarı-kırmızılı oyuncu Sinan Güler ise zorlu bir deplasman maçı oynadıklarını belirterek, "Tansiyonun zaman zaman arttığı bir maçı son dakikalarda kazandık, mutluyuz " dedi.

KAYNAK: AA