Maçın ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal: "Sonuçta takım olarak, bir takım eksikliklerin, transferlerin konuşulduğu bir dönemde ihtiyacımız olan 3 puan gerekliydi"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 23.01.2015 23:16 GÜNCELLEME 23.01.2015 23:16

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 3-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, "Sonuçta takım olarak, bir takım eksikliklerin, transferlerin konuşulduğu bir dönemde ihtiyacımız olan 3 puan gerekliydi" dedi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin ikinci bölümündeki ilk maçlarına çıktıklarını belirtti.

Savunmada zaman zaman problemler olsa da istedikleri sonucu elde ettikleri için sevinçli olduklarını ifade eden Yanal, "Sonuçta takım olarak, bir takım eksikliklerin, transferlerin konuşulduğu bir dönemde ihtiyacımız olan 3 puan gerekliydi. Oyuncuların tutumu, kazanma arzusu önemliydi. Bana göre en önemli şey o arzunun maçı kazanmasıydı" diye konuştu.

Yanal, gazetecilerin, karşılaşmada iki asist yapan Erkan Zengin'in performansına ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Erkan, yaklaşık 21 gündür antrenman yapmadığını söyledi. Ligin son haftasında ayrılmıştı ve fiziksel antrenmanlar yapmış, topla hiç oynamamış. İlk kez dün topla oynadı. Bugün de biraz bunun getirdiği etkiyle oynatmayı düşünmedik. Oyunu nasıl oynayacağız takım arkadaşlarıyla nasıl ilişki içinde olacağını düşünememiştik, bunu tasarlamamıştık. En azından oyunun akışında Erkan'ı kullandık. Hazır olması da önemli katkı olduğunu düşünüyorum."

Yanal, Zengin'in transferi için İsveç'e gitmesiyle ilgili şöyle konuştu:

"Trabzonspor'un çıkarları, menfaatler için nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız. Ben daha önce de burada görev yaptım, ilk kez bir oyuncu alımına gitmedim. Daha önce çalıştığımda da yönetici arkadaşlarla birçok arkadaşlarla transfere katıldım ve transferlerde başarılı olduk. Sürüncemede olan bir transferdi bunu ortadan kaldırmak için görev taksimi yaptık. Bunu gerçekleştirdiğimiz için oldukça doğru iş yaptığımızı düşünüyorum. Erkan benim oyuncum, onunla uzun süre çalıştım. Trabzonspor'da neler yapabileceğini o da gördü. Tercih yapması gerekiyordu o da tercihini de bizden yana kullandı."

Sivasspor, cephesi

Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise kendileri için şansız bir gece olduğunu belirterek, Trabzonspor'u galibiyeti nedeniyle tebrik etti.

Maçın çok kötü bir müsabaka olduğunu söyleyemeyeceğini ifade eden Yalçın "Gereksiz penaltıyla geriye düştük, daha sonra skoru kurtardık. İkinci yarı maçı çevirebilirdik diye düşündük, pozisyonlar bulduk ancak bunları değerlendiremedik" dedi.

Yalçın, geriye düştüklerinde maçı çevirmek için savunmada pozisyonlar verdiklerini kaydederek, "Bu da normal. Büyük bir camiayla, takımla oynuyorsunuz. Çok çabuk şekilde bu maçı unutmamız lazım. Çok basit hatalar yapıyoruz. Çok daha çalışarak hataları minumuna düşürürsek çok daha iyi bir Sivasspor görebiliriz" diye konuştu.

Erkan Zengin'in açıklamaları

Trabzonspor'un yeni transferi Zengin de taraftarların kendisine sahip çıktığını söyledi.

"Onlara çok teşekkür ediyorum. Sanki 10 senedir burada oynuyormuşum gibi bir ortam yaşattılar bana" diyen Zengin, "O yüzden hiç zorluk çekmedim. İnanılmaz derecede mutluyum. Trabzonspor’a imza attığım için çok mutluyum. Allah'ıma şükürler olsun bana burayı nasip etti. İnşallah böyle devam eder" ifadesini kullandı.

Takımda çok kaliteli futbolcuların bulunduğunu dile getiren Zengin, şöyle devam etti:

"Zaten çok kaliteli futbolcularla oynuyorum. Herkes sahada ne yaptığını biliyor. Doğru koşular, benim de pasımla çok güzel goller oldu. Daha da güzel olacak. Daha çok goller atacağız ve yukarılara doğru tırmanışımız devam edecek. Trabzonspor taraftarları, bu insanlar benim konuşmalarımdan nasıl bir insan olduğumu anlarlar. Trabzon halkı candan insanlar. Bundan sonra desteklerine devam ederler, bende yüreğimle oynamaya devam edeceğim."

Trabzonspor ile ilk antrenmanına dün çıktığını aktaran Erkan, "20 gündür topa değmiyordum. İlk defa dün dokundum, birde bugün. İnşallah daha iyi olacağım" dedi.

KAYNAK: AA