Trabzonspor-Medicana Sivasspor maçından notlar

Bordo-mavili takım karşılaşmaya, sakat ya da cezalı olan ve milli takım kamplarında bulunan oyuncularından yoksun kadroyla çıktı

Trabzonspor-Medicana Sivasspor maçından notlar
Trabzonspor-Medicana Sivasspor maçından notlar
GİRİŞ 23.01.2015 20:37 GÜNCELLEME 23.01.2015 20:37

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Medicana Sivasspor'u konuk eden Trabzonspor, sakat ya da cezalı olan ve milli takım kamplarında bulunan oyuncularından yoksun bir kadroyla karşılaşmaya çıktı.

Bordo-mavili takımda, milli takım kamplarında bulunan Yatabare, Medjani, Constant, cezalı Mustafa Akbaş, sakatlıkları olan Belkalem, Waris, Onur Recep Kıvrak, Deniz Yılmaz ve Uğur Demirok'un yanı sıra Fatih Öztürk, Serdar Gürler ile Soner Aydoğdu kadroda yer almadı.

Teknik direktör Ersun Yanal, eksik oyuncuların fazla oluşu nedeniyle A2 takımından Mertcan Çam ve Oğuzhan Acar'ı 18 kişilik kadroya aldı.

Erkan Zengin'e tribün desteği

Trabzonspor'un, Eskişehirspor'dan kadrosuna kattığı Erkan Zengin, 18 kişilik kadroda yer aldı.

Bordo-mavili kulüp ile dün sözleşme imzalayarak ilk çalışmasına çıkan futbolcu, teknik direktör Ersun Yanal tarafından 18 kişilik kadroya alınarak, yedek kulübesinde oturtuldu.

Bordo-mavili takımın yeni transferi, kendisine sevgi gösterileri yapan ve tribünlere çağıran taraftarları, kale arkası tribününe giderek selamladı.

Sadece 2 yabancı

Trabzonspor'un 18 kişilik maç kadrosunda eksik oyuncular nedeniyle sadece 2 yabancı oyuncu yer aldı.

Papadopoulos'u Çin'in Shanghai Greenland Kulübü'ne verilmesinin ardından 7 yabancı oyuncusu kalan bordo-mavililerde, Cardozo ve Bosingwa ilk 11'de yer aldı.

Sağ bekte görev yapan Bosingwa, stoper oyuncu eksikliği nedeniyle Aykut Demir ile bu mevkide görev yaptı.

Hakan ilk kez

Trabzonspor'da, devre arasında Kayserispor'dan kadroya dahil edilen kaleci Hakan Arıkan, ilk kez bordo-mavili takımın formasını giydi.

Onur Recep Kıvrak'ın uzun süreli sakatlığı, yediği goller sonrası eleştirilen Fatih Öztürk'ün de takımdan ayrılmasının gündemde olması nedeniyle kaleyi Hakan Arıkan korudu. Genç kaleci İbrahim Demir de yedek kulübesinde yer aldı.

Trabzonspor'da Erkan Zengin'in yedek kulübesinde yer alması, Uğur Demirok'un da sakatlığının bulunması nedeniyle yeni transferlerden sadece Hakan Arıkan ilk 11'de görev yaptı.

Medicana Sivasspor'da ise yeni transferler İbrahim Öztürk, İbrahim Akın ve Eneramo yedek kulübesinde yer aldı.

Başkan Hacıosmanoğlu cezalı

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, cezası nedeniyle Medicana Sivasspor maçında tribündeki yerini alamadı.

Kulübün internet sitesinde yayımlanan bir açıklama nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 45 gün hak mahrumiyeti cezası alan Hacıosmanoğlu’nun karşılaşmayı İstanbul’da televizyondan izlediği belirtildi.

Taraftar ilgisi az

Karşılaşmaya bordo-mavili taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Kombine kart fiyatlarında ve bilet fiyatlarında da indirim yaparak taraftarlarını tribüne çekmeyi amaçlayan yönetim kurulunun bu düşüncesi gerçekleşmedi.

24 bin 500 kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde, yaklaşık 7-8 bin bordo-mavili taraftar yer aldı.

Trabzonspor'a yeni sponsor

Bu arada, Trabzonspor'un, Lukoil ile sponsorluk anlaşması imzaladıği bildirildi.

Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz ile Lukoil Eurasia Petrol A.Ş. arasında 5 yıl süreli reklam anlaşması yapılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre; kulübümüz, toplam 500 bin dolar artı KDV reklam bedeli ve Trabzonspor Lukoil Card sahiplerinin yapacağı akaryakıt harcamalarından %2 oranında pay alacaktır. Ayrıca Trabzonspor Lukoil Card sahipleri, Lukoil istasyonlarından yapacakları akaryakıt harcamalarında %4 indirim hakkına sahip olacaktır."

KAYNAK: AA