Uludağ'da "Atlı Kızak ve Kızak Türkiye Şampiyonası"

Bölgede ilk kez gerçekleştirilen şampiyonaya 14 spor kulübünden biniciler, atlarıyla katılıyor

Uludağ'da "Atlı Kızak ve Kızak Türkiye Şampiyonası"
Uludağ'da "Atlı Kızak ve Kızak Türkiye Şampiyonası"
GİRİŞ 17.01.2015 14:16 GÜNCELLEME 17.01.2015 14:16

Uludağ'da, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen "Atlı Kızak ve Kızak Türkiye Şampiyonası" başladı.

"Oteller bölgesi"nde, 14 spor kulübünden binicilerin, atlarıyla katıldığı şampiyonada ilk olarak 600 metrelik Atlı Kızak Yarışı yapıldı.

Hakemler, yarış sonunda varış noktasına en kısa sürede ulaşan binici ve atları belirledi. Bu yarışın şampiyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Yeşil Bursa Rahvan Atlar Binicilik Kulübü ve sporcusu Mustafa Özpınar oldu. İkinciliği Erzurum Altınbulak Atlıspor Kulübü ve İbrahim Karadaş, üçüncülüğü de Kars Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Spor Kulübü kazandı.

Yarıştan görüntü almaya çalışan pistteki bazı amatör fotoğrafçılar, atların kendilerine doğru koşması sırasında zor anlar yaşadı.

Daha sonra gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ'da turizme açık alanlarla Milli Park'ı birbirinden ayırmak istediklerini söyledi.

Karaloğlu, turizm alanında yetkiyi Büyükşehir Belediyesine devretmek için girişimlerinin sürdüğünü dile getirerek, "Uludağ'da yapılacak etkinliklerle burayı bir dünya markası haline getireceğiz. Uludağ'da ilk defa bu sene Atlı Kızak Yarışı düzenlendi. 4-10 Şubat tarihlerinde de snowboard yarışlarını yapacağız. Dünyanın çok önemli snowboard sporcuları buraya gelecek" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Uludağ'da yılın her mevsiminde sporun yaygınlaşmasını hedeflediklerini ifade ederek, bu yarışı gelecek yıl daha kapsamlı organize etmeyi hedeflediklerini anlattı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Şampiyona, yarın aynı bölgede yapılacak Kızak Yarışı ile sona erecek.

KAYNAK: AA