MHK Kış Semineri

Seminerin ikinci gününde hakemler, FIFA Fitness Testi'nden geçti ve lig maçlarındaki performanslarının analizleri yapıldı

MHK Kış Semineri
MHK Kış Semineri
GİRİŞ 16.01.2015 20:46 GÜNCELLEME 16.01.2015 20:46

Merkez Hakem Komitesi (MHK) Kış Semineri'nin ikinci gününde hakemler, FIFA Fitness Testi'nden geçti ve lig maçlarındaki performanslarının analizleri yapıldı.

Belek'teki bir otelde düzenlenen seminerde hakemler, Dr. Tuba Kızılet tarafından antrenmanlarda ve maçlarda yaralanmayı önleyici testler konusunda uygulamalı olarak bilgilendirildi. Hakemlerin, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısındaki performansları, UEFA Eğitimcisi Giovanni Stevanato ile MHK Üyesi Fahir Ersoy tarafından analiz edildi.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile MHK Üyesi Metin Tokat'ın hakemlerle yaptığı toplantıların ardından, hakemlere Dr. Ala Elcircevi motivasyon ve iletişim konularında eğitim verdi.

Hakemlere 6 hakemli sistem ile ilgili Spor Toto Süper Lig maçlarında yaşanan pozisyonlardan derlenen görüntüler eşliğinde analizler sunuldu. Hakemler, MHK Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan tarafından lig maçlarında yaşanmış pozisyonlardan oluşan görüntüler üzerinden video teste tabi tutuldu.

KAYNAK: AA